Visszatérő holland feladóval és osztrák válogatott átlóval erősített svájci ellenfelünk!

Nem lesz sétagalopp a jövő heti CEV Kupa találkozó, de határozott célunk a legjobb 8 közé kerülés.

A január 24-én, 18 órától esedékes Swietelsky-Békéscsaba – Sm’aesch Pfeffingen CEV Kupa nyolcaddöntő visszavágója előtt, a svájciak közleményt adtak ki, amely szerint két új játékossal erősítették meg a keretüket.

Ellenfelünk problémákkal küzdött feladó poszton, ezért a 2016/17 és 2017/18-as szezonban a csapatnál kezdő karmesterként szereplő, szabadon igazolható Tess von Piekartz-ot szerződtették le ismételten. A 26 éves, holland játékos korábban 5 éven keresztül szerepelt a német élvonalban, valamint több alkalommal húzhatta magára a nemzeti csapat mezét is.

A másik új szerzemény az osztrák Monika Chrtianska Jr., aki a hazája bajnokságában szereplő Askö Linz-Steg csapatából tette át székhelyét a svájciakhoz. A 22 éves játékos korábban játszott már Svájcban, hiszen a 2016/17-es idényt a Viteos NUC gárdájánál töltötte. A 184 cm-es, jó rugókkal megáldott átló, nemzeti csapatának oszlopos tagja, 2014-től 2016-ig az ifjúsági, míg 2017 óta pedig a felnőtt keretet erősíti.

A két új igazolás is jól mutatja, hogy a Sm’aesch Pfeffingen együttese nem adta még fel továbbjutási reményeit, ezért minden bizonnyal utolsó erejükig küzdenek majd.

Szükség lesz tehát minden BRSE szimpatizánsra, szurkoljuk ki együtt a továbbjutást!

Hajrá BRSE!