U13: Győzelem a fővárosban is!

Folytatta remek szereplését az U13-as bajnokság I. osztályában egyesületünk egyes számú csapata.
A bajnokság 5. fordulójában Budapestre látogattak a csabai lányok és az egész nap során bemutatott játékukkal sikeresen vették ezt az akadályt is. A hét csapatos torna csoportmérkőzései során előbb a Kaposvár sárga, majd a Nyíregyháza ‘B’ együtteseit verték nagy fölénnyel a viharsarkiak, majd a délutáni elődöntőben a Gödöllői RC ellen egy nagyon magabiztos és erőtől duzzadó játékkal jutottak be a döntőbe. Ott a házigazdák ellen már keményebb mérkőzésre készültek Nagy Attila lányai, hiszen a 27 csapatos első osztály listavezetőjeként, a harmadik helyen álló BVSC ellen kellett bizonyítaniuk.

Remekül kezdték a döntőt a kék – fehérek, jó védekezéssel és stabil alapjátékkal elléptek 20:12-re. Egy nyitásrontás után elvesztették a koncentrációt a csabaiak, így felzárkózott 2-3 pontra a vasutas alakulat, de 24:21-nél így is 3 szettlabdája volt a csabaiaknak, amiből a harmadikat sikerült értékesíteni. A második szettben aztán már jóval nagyobb fölényben játszott a listavezető, így szettveszteség nélkül nyerte meg a döntőt.

Eredmények:

Linamar BRSE – RÖAK Sárga 3:0 (11, 5, 21)
Linamar BRSE – Nyíregyháza ‘B’ 2:1 (12, 9, -19)

Elődöntő:
Linamar BRSE – Gödöllői RC 2:0 (6, 7)

Döntő:
Linamar BRSE – BVSC Zugló 2:0 (23, 9)

Linamar BRSE: Tuska Brigitta, Tóth Sára, Fekete Ramóna, Lázár Kamilla, Bartolák Annabella, Popa Gréta, Tóth Adrienn, Hajdú Réka, Schneider Vanessa, Matuska Orsolya, Korcsok Karolina, Erdei Kinga. Edző: Nagy Attila

Nagy Attila: Az eddig eltelt 6 hónap alatt most léptünk előre a legnagyobbat, hiszen egy nehéz játékrendszer megtanulása és az alapjáték sulykolása eddig kicsit elvette a játék ízét. Ma azonban látszott, hogy hamar túlléptek a lányok a szokásos izguláson, hiszen felszabadultan, jól és szemre is tetszetősen játszottak. Gratulálok mindenkinek!