U17: Hibátlan hétvége, fél lábbal a döntőben!

Nagy kihívás előtt állt vasárnap az U17 csapatunk, amely szinte teljes egészében az U15-ös gárdára épült, így a fiataloknak két évvel idősebb ellenfelekkel kellett szembenézniük. Az Országos Serdülő Bajnokság elődöntő első fordulójnak az MTK adott otthont, a négy együttes (BRSE, MTK, Gödöllő RC, Dunakanyar) közül az első két helyen végző szerepelhet majd a 6 csapatos döntőben.

A csabai lányok a Gödöllő RC ellen kezdték a napot. Kellett egy kis idő, amíg belerázódtak a játék ritmusába a fiatalok, de átlendültek a kezdeti nehézségeken és a végjátékban már teljesen átvették az irányítást. A következő szettben nagyon koncentráltan és pontosan játszottak Fésüs Erzsébet tanítványai, akik 10 pont alatt tudták tartani az ellenfelet, ami igazán nagy teljesítmény ilyen fiatal összetételben! A harmadik játékrészben megcsappant a lendület, de a csabai lányok alázatos játékának köszönhetően felülkerekedtek az ellenfelen. Meghatározó volt a mérkőzésen a sok jó nyitás és a kitűnő mezőnyvédekezés is, amelynek köszönhetően 3:0-ra diadalmaskodott csapatunk.

Következett a házigazda MTK elleni mérkőzés, akiktől a szezon elején a csoportmeccseken még 3:1 arányú vereséget szenvedtek fiataljaink. A viharsarkiaknak már a mérkőzés elején sikerült rátalálni az ellenfél gyengepontjaira és kihasználni az adódó lehetőségeket. A két együttes a nap legszínvonalasabb mérkőzését játszotta, s a kiváló csabai támadások és nyitások voltak azok, amelyek a találkozó végén a különbséget jelentették a felek között. Az összecsapást a BRSE 3:0 arányba nyerte, így két mérkőzést követően szettveszteség nélkül álltak az U17-es mezőnyben két évvel fiatalabb játékosaink!

Nem sok ideje volt pihenni a lányoknak, hiszen az MTK utáni bravúrt követően 25 perc múlva ismét a pályán voltak, ezúttal a Dunakanyar ellen. Az ellenfél két vereség után elszántan és lelkesen játszott. A viharsarkiak azonban ugyanolyan lendületes, határozott teljesítménnyel rukkoltak elő, mint a korábbi találkozókon. Az első szettben sikerült tetemesebb előnyre szert tenni, így bőven volt csere a BRSE-nél. A második és harmadik szettben is a kevesebb lehetőséget kapó játékosok kaptak szerepet, s mindannyian szép teljesítménnyel szálltak be a találkozóba. A csabai lányok nem kegyelmeztek és 3:0 arányban nyerték a mérkőzést, amely azt jelentette, hogy szettveszteség nélkül sikerült lezárni az elődöntő első fordulóját! Fésüs Erzsébet tanítványai március 30-án hazai környezetben vívhatják ki a döntőbe jutást, hiszen Békéscsabán az Erzsébethelyi Általános Iskola tornacsarnoka ad otthon az elődöntő második tornájának.

Eredmények:

Linamar BRSE – Gödöllő RC 3:0 (25-21, 25-9, 25-19)

MTK – Linamar BRSE 0:3 (18-25, 13-25, 20-25)

Linamar BRSE – Dunakanyar 3:0 (25-12, 25-18, 25-12)

Linamar BRSE: Hunyadi Gréta, Sinka Dalma, Fekete Géta, Tatár Noémi, Radnai Lili, Kerepeczki Hanna, Lenkefi Lea, Iancau Heidi, Kiss Virág, Kucsera Jázmin, Gazsó Szofi. Edző: Fésüs Erzsébet.

Fésüs Erzsébet: Óriási eredmény, hogy két évvel idősebbek ellen, ennyire magabiztosan és nagyszerű játékot produkálva szettveszteség nélkül három győzelmet arattunk. Látható volt mi az erősségünk, de természetesen az is, hogy hol kell még előre lépnünk a következő fordulóig. Köszönjük a szurkolást és várunk mindenkit a második forduló mérkőzéseire, március 30-án az Erzsébethelyi Általános Iskola tornacsarnokába!