U19: Csoportelsőként a döntőben!

Vasárnap Budapesten rendezték az U19-es bajnokság elődöntőjének második csoportkörét. Az első fordulót szettveszteség nélkül, három győzelemmel záró csabaiak rögtön nagy riválisuk, a Gödöllő ellen kezdtek. A BRSE-ből ezúttal hiányzott a térdsérülést szenvedő Szedmák Réka és mivel érthetetlen módon az U19-es elődöntő, valamint a bajnoki elődöntő is egy napra esett, így Glemboczki Zóra sem lehetett jelen, továbbá sérülés miatt Veres Cintia, Kertész Petra és Juhász Réka sem léphetett pályára.

A Gödöllő viszont teljes kerettel érkezett, így kiélezett mérkőzésre volt kilátás. Nem is cáfolták meg ezt a csapatok, az első szettben jobban kezdő Gödöllőt a játékrész közepén érte utol a csabai alakulat. Ezt követően a jobban nyitó és támadó viharsarki gárda uralta a szettet, egészen 24:18-ig, amikor megtorpant a csapat. Hiába a két időkérés és a cserék, a hibát-hibára halmozó és elbizonytalanodó csabaiak végül nagy csatában 28:26-ra elbukták a szettet. Mint kiderült ezzel vége is volt a meccsnek, mert a következő két játszmában az önmaguk játékát csak keresgélő viharsarkiak simán kapituláltak, így az MTK elleni sorsdöntő mérkőzés következhetett.

Látszott is a lányokon a feszültség a következő találkozó elején. Míg a fővárosiak határozottan és fegyelmezetten játszottak, addig a BRSE ott folytatta, ahol abbahagyta az előző mérkőzésen. Szoros szettvesztés után három játszmát kellett nyernie a csapatnak, hogy a döntőbe jusson. Megrázta magát a társaság, elkezdtek működni a blokkok és a szervák is. A következő időszakban egyre jobban játszó csabaiakat már nem tudta követni az MTK, így 3:1-re győztek Nagy Attila tanítványai és kezdődhetett az örömtánc.

A nap utolsó mérkőzésén a Dunakanyar SE ellen már a fiatalabbak kaptak szerepet, akik kiválóan játszva, három nagyon sima szettben győztek. A BRSE így jobb játszmaarányának köszönhetően 5 győzelemmel és 1 verseséggel, a csoport élén végezve jutott az országos döntő 6 csapata közé.

Eredmények:

Linamar BRSE – Penta Gödöllői RC 0:3 (-26, -19, -10)
Linamar BRSE – MTK Budapest 3:1 (-22, 23, 20, 21)
Linamar BRSE – Dunakanyar SE 3:0 (16, 11, 19)

Linamar BRSE: Sebestyén Flóra, Boskó Ágnes, Boskó Lili, Tatár Gréta, Araczki Gyöngyvér, Szűcs Gréta, Fábián Kata, Sinka Dalma, Feld Bettina, Gellén Viktória, Rády Boglárka. Edző: Nagy Attila

Nagy Attila: A mai napon két pozitívumot fedeztem fel. Az egyik, hogy döntőbe jutottunk, a másik, hogy vége lett. Számomra érthetetlen és értékelhetetlen volt egy -két lány hozzáállása, játéka. Mindig elgondolkodom ilyenkor, hogy én miben hibáztam, ha ezt a játékot, koncentrációt nyújtja a csapat az nyilván edzői felelősség is. Igyekszem megtalálni a kulcsát ennek a helyzetnek, két hónap múlva van a döntő. Remélem mindenki megértette ezen a napon, hogy oda, ez a játék és ez a tudás édeskevés lesz.