Nagy Attila a BRSE utánpótlás élén!

Története egyik legsikeresebb szezonját zárta a Békéscsabai Röplabda Sportegyesület. Csapataink minden korosztályban országos döntőbe jutottak az idén is, melyek közül háromban aranyéremmel zárták a megmérettetést. A klub égiszén belül közel 400 gyerek sportol, számuk és a sportág iránti érdeklődés folyamatosan növekszik. Elindult a Békéscsabai Röplabda Akadémia munkacsarnokának kivitelezése, a klub regionális központként, bástyája a magyar női röplabdázásnak. Ezt a tényt támasztja alá, hogy a korosztályos és felnőtt nemzeti csapatokban eredményesen szerepelnek a BRSE játékosai.

A klubvezetés elkötelezett szándéka, hogy a fejlődés töretlen legyen. Eldőlt, hogy 2019. július 01-től Nagy Attila utánpótlás vezetőedzőként koordinálja a korosztályos csapatok munkáját. Jelen megbízatása 2 évre szól.

Nagy Attila 2000 óta, az alapítás évétől tagja az egyesületnek, azóta a klub szakmai stábját erősíti. A szakember kezei közül számos, élvonalbeli és válogatott sportoló került ki.

Zajlanak az egyeztetések több szakemberrel, határon innen és túlról is, akik a 2019/2020-as idénytől erősítik majd az utánpótlás szakmai stábot. Cél, hogy nemzetközi mércével is megfelelő képzést kapjanak a fiatalok, európai körülmények és feltételrendszer mellett. Hamarosan pont kerül több tárgyalás végére is, így a klub szakmai struktúrája is a kívánt irányba tud majd haladni.

Az érkező szakemberek bejelentése előtt azonban egy jelentős változásra máris sor kerül, hiszen Kormos Mihály 2019. júniusától távozik a Békéscsabai Röplabda Sportegyesület kötelékéből, a szakember a Szent Benedek Balatonfüred Röplabda Akadémia utánpótlásában folytatja munkásságát.

” Dinamikusan fejlődő sportágunkban csak azok a klubok és szakemberek tudják a lépést tartani a világ többi részével, akik soha nem elégednek meg az elért eredményeikkel, akik mindig többre vágynak, és sosem restek tanulni. Meglévő szakembereink mellé folyamatosan kerestünk ilyen kollégákat, bízom benne, hamarosan bejelenthetjük érkezésüket. Abba az irányba haladunk, amit elterveztünk, igaz, néha ezen az úton találkozunk nem várt buktatókkal, de ezek leküzdése csak erősebbé tesz minket.

Hatalmas léptekkel haladunk az Akadémia megvalósításának útján, a projekt részeként egy csodálatos és egyedülálló létesítményt vehetünk birtokba jövő tavasszal. Ott edzeni és készülni hatalmas megtiszteltetés lesz, hiszen a BRSE Akadémia csarnoka egy olyan létesítmény, melynek létrejötte bizonyítéka annak, hogy hittel, kitartással és kemény munkával hatalmas magasságokba juthatunk!” – mondta el Nagy Attila a klub jövőjével kapcsolatosan.

A szakember kitért Kormos Mihály távozására is: ” Kormos Mihály a BRSE ikonja, aki most új kihívásokra vágyott, de bízom benne, hogy hamarosan visszatér közénk, és együtt folytathatjuk azt az építkezést, amelyet közösen kezdtünk el.”