Vasja Samec Lipicer: Békéscsaba tökéletes hely számomra

‘- Lassan egy hónapja érkeztél a klubhoz. Hogyan tekintesz vissza, mik a tapasztalataid ezzel az időszakkal kapcsolatban?

VS: Úgy jellemezném, hogy négy hét intenzív fizikai munka van mögöttünk. Ez idő alatt kielemeztük a csapatot technikai vonatkozásában, valamint kidolgoztuk, megtaláltuk azt az irányt, amerre haladnunk kell! Nem az udvariasság mondatja velem, de az első pillanattól kezdve elégedett vagyok a körülményekkel, profi klubhoz kerültem, ahol adottak a feltételek a magas szintű munkához.

– Szembetűnő volt, hogy a felkészülés során több saját nevelésű fiatal is lehetőséget kapott, hogy a felnőtt kerettel dolgozzon? Mi a háttere ennek?

VS: Baran Ádám, a klub elnöke már a tárgyalások során határozottan lefektette, hogy a klubnál kiemelt fontossággal bír a fiatal magyar játékosok beépítése. Persze ez nem megy egyik pillanatról a másikra, de a keretben szereplő tehetségek megérdemlik a lehetőséget. Hosszú út áll még előttük, de meg kell tapasztalják, hogy milyen egy profi csapatban játszani, mivel jár mindez. Ez azt is jelenti, hogy megtudhatják mi vár rájuk, ha ezt a pályát / utat választják. A legtöbb klubnál az eredménykényszer és egyéb tényezők miatt, nem vonják be ennyire a fiatalabbakat. Személy szerint szeretek fiatalokkal dolgozni, kihívást látok ebben, ugyanazt várom el tőlük, mint a felnőtt, tapasztaltabb játékosoktól.

– Több, mint egy hónapja élsz és dolgozol Békéscsabán, hogy érzed magad a városban?

VS: Az életem jelenlegi szakaszában Békéscsaba a tökéletes város számomra és a családom számára. Mindenki nagyon kedves és befogadó, már az első pillanattól éreztem, hogy milyen népszerű a klub, mely jelentős tradíciókkal bír. Mivel nagyon szeretek kerékpározni örömteli, hogy a város bármelyik pontjára tíz percen belül elérek. Jelenleg nem kívánhatnék többet, mint amit ez a város ad.

– Feleségeddel és 2 éves kisfiaddal együtt költöztél a békési megyeszékhelyre, hogyan tudod összeegyeztetni a családi életet a munkáddal? Könnyebb így, hogy ők is itt vannak?

VS: A szomszédomnak köszönhetően a kisfiúnk magyar óvodában kezdi a szeptembert. A napjaim elég sűrűek, mert nem csak a csapat edzéséből állnak a napjaim, van olyan nap, amikor reggel elmegyek otthonról és csak este kilenc környékén érek haza. Ettől függetlenül minden nap láthatom őket, és ez családcentrikus emberként nagyon jó nekem. Bár profi edzőként gondolataim zömmel a röplabda körül mozognak, így nem lesz egyszerű Velem élni, de erről kérdezd csak meg a feleségem… 🙂

– Mi az, amit szabadidődben szeretsz csinálni, van esetleg hobbid?

VS: Szükségem van szabadidőre, és olyan dologra, ami kikapcsol, hiszen nekem is jó formában kell lennem, mind mentálisan mind fizikálisan. A Sporthétfő elnevezésű programon láttam egy sportágat, ami igencsak megdobogtatta a szívem, lehet el is megyek a következő napokban egy thai box edzésre, megnézem őket. Emellett, ha nem kerékpározom napi rendszerességgel, akkor futni szoktam.

– Mit vársz a szezontól? Van benned izgalom a csabai bemutatkozás kapcsán?

VS: Az út elején járunk, felesleges hangzatos ígéreteket tenni, dolgozni kell. Remek az együttműködés a menedzsmenttel, több alkalommal és elmélyülten elemeztük lehetőségeinket. Amikor itt lesz az ideje, a klubvezetés nyilatkozik majd célkitűzésekről. Természetesen szeretnénk magas szinten és eredményesen röplabdázni, az pedig nálam minimum elvárás, hogy a csapat tegye ki a szívét és a lelkét a pályára!

Köszönjük az interjút Vasja! Sok sikert! Hajrá BRSE!

A jövőhéten egy újabb interjút olvashattok, mégpedig a horvát átlónk, Barbara Dapic mutatkozik majd be.