Győzelmek, vereségek, jó meccsek!

Vasárnap az U15 -ös korosztály is elkezdte az idei bajnokságot.
Az I. osztályban idén először 20 csapat szerepel, melyek 4-es és 5-ös tornákon körmérkőzésekkel döntik el az alapszakasz helyezéseit. Az alapszakasz 1-12 helyezettje játszhatja majd az elődöntőket, melyek közül 6 csapat jut a májusi döntőbe. Minden mérkőzés 3 szettes volt, a szabályok értelmében 1-1 után a harmadik szett is 25 pontig tartott. A BRSE Kék és BRSE Fehér névre keresztelt formációk hazai rendezésű tornán kezdték meg a szereplésüket, hozzájuk a Gödöllői RC és Nyíregyháza ‘B’ csapata csatlakozott. A nap a két viharsarki csapat csatájával indult, amelyben némi meglepetésre, a fiatalabb, BRSE Fehér formáció tudott győzni. A nap hátralévő mérkőzésein a BRSE Kék már nem hibázott, mérkőzésről mérkőzésre javulva bizonyították, hogy a végelszámolásnál számolni kell velük az aranyéremért folytatott harcban. A BRSE Fehér papírforma vereséget szenvedett az idősebb játékosokból álló, a végső sikerre is esélyes Gödöllőtől, majd szép játékkal fektette két vállra a Nyíregyháza ‘B’ csapatát.
 
Eredmények:

BRSE Kék – BRSE Fehér 1-2 (17,-23,-19)

Gödöllői RC – BRSE Fehér 3-0 (9,14,10)
BRSE Kék – Nyíregyháza ‘B’ 2-1 (16,-22,20)
BRSE Kék – Gödöllői RC 2-1 (-16,21,21)

BRSE Fehér – Nyíregyháza ‘B’ 3-0 (17,20,11)

 
BRSE Kék: Radnai Lili, Radnai Luca, Fekete Gréta, Endrődi Hanna, Katics Kitti, Schneider Vanessa, Varga Zita, Csicsely Eszter, Nagy Anna, Krajcsó Emese, Péter Vivienn, Melis Zsófia. Vezetőedző: Nagy Attila. Edző: Török Richárd.
 
BRSE Fehér: Tóth Sára, Fekete Ramóna, Tuska Brigitta, Erdei Kinga, Hajdú Réka, Lázár Kamilla, Korcsok Karolina, Bartolák Annabella, Gajdács Lina, Matuska Orsolya,Tóth Adrienn, Kuba Boglárka, Nánási Zoé. Edző: Nagy Attila
 
Nagy Attila: Első torna, sok hibával, izgulással, de mégis pozitív végkifejlettel. Örülök, hogy mindkét csapat a maga szintjére fel tudott nőni, remélem ez nagy lökést ad a következő tornákra!