Pikáns pénteki párosítás!

Ötödik bajnoki találkozójára készül eddig makulátlan mérleggel rendelkező csapatunk, mely keretében a bajnoki – és kupadöntős álmokat szövögető 1. MCM-Diamant Kaposvár együttese érkezik a Békéscsabai Városi Sportcsarnokba.

A Békéscsabai Röplabda SE eddigi négy bajnoki mérkőzésén veretlen maradt, mely komoly teljesítmény egy alaposan megfiatalított, csupán 3 külföldi játékossal felálló gárda esetében. Vasja Samec Lipicer tanítványai ha esetenként hullámzó játékkal is, de hatalmas szívvel küzdve vették az akadályokat, ezzel kivívva a közönség szimpátiáját. Többször elmondtuk már, hogy a lényegi kérdések nem az alapszakasz során dőlnek el, így helyén kell kezelni az eddigi eredményeket, azonban örömteli, hogy jó az irány. A magyar fiatalok fejlődő pályán vannak, megkapják az esély a bizonyításra, és jó szellemű elegyet alkotnak a légiósokkal.

A pénteki találkozó előtt Bodnár Dorottya elmondta, hogy készen állnak a csatára. “Remélem, hogy ismét sokan látogatnak majd ki a mérkőzésre és nagyszerű hangulat lesz. Fokozatosan érik össze a csapat, a sikerek pedig plusz önbizalmat adnak, így bizakodva várjuk az összecsapást. Van még mit csiszolni a játékunkon, de azon dolgozunk, hogy kiküszöböljük és minimalizáljuk a hibákat és rákényszerítsük akaratunkat az ellenfélre.” – mondta a csapat kapitánya.

A somogyiaknál több ismerős is található. A vezetőedző Sasa Nedeljkovic két sikeres szezont töltött Békéscsabán, minként Tanja Matic és Tálas Zsuzsanna is rendelkezik bajnoki aranyérmekkel a BRSE színeiben, a saját nevelésű Szpin Renáta pedig szinte a kezdetektől részese volt klubunk sikertörténetének. Rajtuk kívül rutinos külföldi játékosok húzzák a Kaposvár szekerét, közülük is kiemelkedik Sara Klisura, aki a magyar pontvadászat egyik legértékesebb játékosa.

A jelentős nyári energia és nem utolsósorban anyagi befektetés után többször elhangzott Sasa Nedeljkovic vezetőedző szájából, hogy alapvető céljuk a fináléba jutás a bajnokságban és a Magyar Kupában is. A szabadkai tréner együttese az eddig lejátszott négy extraligás találkozója közül hármat megnyert, az UTE (3:1), a Szombathely (3:0) és a Jászberény (3:0) együttesét is magabiztosan verte, egyedül a Nyíregyháza fektette két vállra a somogyi csapatot (1:3), amelyik szerdán a nemzetközi porondon is bemutatkozott. A Challenge Kupa selejtezőjében, 76 perces csata végén 3:0-ra kikapott a török Türk Hava Yollari SK ellen.

A mérkőzés pénteken 18 órakor kezdődik a Békéscsabai Városi Sportcsarnokban!

Töltsük meg a lelátókat ismét, varázsoljunk fergeteges hangulatot és szurkoljuk ki együtt a győzelmet!

Hajrá BRSE!