SMAX – Az ötleteink megvalósítója

A békéscsabai székhelyű arculattervező cég immár jó pár éve partnerünk. A vállalkozás egyrészt támogatónk, másrészt pedig ötleteink kivitelezője is. Legfrissebb interjúnkban Szabó Béla, a cég tulajdonosa mesélt a klubbal folytatott partnerségéről, valamint a röplabda iránti szeretetéről.

– Mivel foglalkoznak?

Sz.B.: Az SMAX alapvetően egy arculat tervezéssel foglalkozó cég. Ezen kívül rendelkezik a kivitelezéshez szükséges gépparkkal, illetve szakemberekkel, ami a régióban viszonylag ritka együttállás.

A Békéscsabai Röplabda Sportegyesület sok kéréssel és számos innovatív ötlettel fordul hozzánk, amit igyekszünk teljesíteni. Többek között a csapatmez logózásától, a függesztett ponyvákon át  egészen a palánksorig valósítottuk már meg az elképzeléseket.

– Mikor szerette meg a röplabdát? Melyik volt az első mérkőzés amelyre kilátogatott?

Sz.B.: Az egyik kedves barátommal mentünk ki először egy hazai mérkőzésre. Sportszerető embernek tartom magam, de őszintén szólva a röplabda szabályrendszeréről akkor még  fogalmam sem volt. Az első meccs alatt folyamatosan kérdezgettem a körülöttem ülőket, hogy most ez miért történik, a bíró miért döntött így. Azt hiszem, ezt hívják úgy, hogy szerelem első látásra. Hamar magával ragadott a sportcsarnok és a mérkőzések hangulata, ezt követően több idegenbeli mérkőzésre is ellátogattam barátaimmal és családommal.

– Több közös fejlesztés van a Békéscsabai Röplabda Sportegyesülettel, melyek egy részét immár több Extraligás csapat is használja. Hogyan alakult ki ez az együttműködés? Milyen termékekről van szó?

Sz.B.: Az egyik ilyen közös fejlesztésünk a jelenleg használt palánksor, melyhez a klub vezetői (Baran Ádám elnök és Varga Róbert technikai igazgató) adtak instrukciókat, hiszen Ők korábban Európa számos sportlétesítményében tanulmányozták az ott használt verziókat. Felmerült az igény, hogy a szponzorok, illetve a kötelező megjelenés szükségessége miatt valamilyen könnyen mozgatható palánksort találjunk ki. Fontos szempont volt, hogy a mérkőzések végén gyorsan össze lehessen ezeket pakolni és kis helyen is elférjen, a tartósságáról nem is beszélve. A kollégáimmal modellezésbe kezdtünk és végül sikerült kialakítani a mostani végleges formát, illetve a tároló eszközöket. Azt, hogy minőségi terméket alkottunk, az bizonyítja a legjobban, hogy azóta a Vasas és az Újpest is rendelt tőlünk ilyet, mi pedig a BRSE hozzájárulásával legyártottuk nekik.

– Miért döntöttek a Békéscsabai Röplabda SE támogatása mellett?

Sz.B.: A vezetőség személyes ismeretén túl a röplabdásokat is egy pozitív összetartó közösségnek ismertem meg, ami nagyon szimpatikus volt számomra. Ezért is döntöttünk a támogatás mellett. A klub a város büszkesége, mi pedig szívesen állunk jó csabai ügy és kezdeményezés mellé!