Címvédőhöz méltóan!

Bajnoki címvédő ifjúsági csapatunk az U19-es bajnokságban Székesfehérvárra látogatott a hétvégén. A bajnokság ezen szakaszában nyolc csapat már a bajnoki elődöntőben tudhatja magát, ők két négyes csoportban küzdenek a középszakaszban az elődöntő rendezésének jogáért, illetve a minél jobb elődöntős csoportbeosztásért.

A Békéscsabai Röplabda SE ennek a korosztálynak is a címvédője. A tavaly bajnokságot nyert csapat két ponton módosult, Glemboczki Zóra kiöregedett a korosztályból, de Szedmák Rékára az idén már számíthat Nagy Attila vezetőedző, hiszen felépült sérüléséből. A BRSE tehát teljes kerettel vágott neki a középszakasz három mérkőzésének. Eddig a komplett keret keveset tudott együtt edzeni és játszani, de ennek ellenére helyenként közönség szórakoztató és erőtől duzzadó játékot mutattak be a lányok. A csapat mindhárom mérkőzését nagyon magabiztos játékkal, magas színvonalú teljesítménnyel tudta megnyerni, így az élről várhatja a február 16-án, vasárnap megrendezésre kerülő hazai folytatást.

Eredmények:

Linamar BRSE-Gödöllői RC 3-0 (21,5,8)
Linamar BRSE-MÁV Előre RA 3-0 (14,12,24)
Linamar BRSE-BVSC Zugló 3-0 (12,20,10)

BRSE: Boskó Ágnes, Sebestyén Flóra Szedmák Réka, Araczki Gyöngyvér, Tatár Gréta, Kertész Petra, Rády Boglárka, Gellén Viktória, Sinka Dalma Szűcs Gréta, Lenkefi Lea, Feld Bettina. Edző: Nagy Attila.

Nagy Attila: Címvédőhöz méltóan játszottunk ma, bár helyenként még érezhető, hogy kevesebb az együtt töltött edzés bennünk, de mire az országos döntő eljön, addigra ezt a hiányosságot pótolni tudjuk. Nagyon szépen játszottak ma a lányok, büszke voltam rájuk.