Győzelmekkel kezdtek az Ifik!

U19-es bajnoki címvédő csapatunk a hétvégén a Vasas, Folyondár utcai sportcsarnokában lépett pályára, ahol a házigazdákon kívül a Szent Benedek Balatonfüred és a Delta RSE Érd voltak az ellenfelek a bajnokság elődöntőjének első tornáján.
 
Nagy Attila nem számíthatott Sebestyén Flórára sérülés, Szűcs Grétára és Rády Boglárkára pedig a felnőtt csapat mérkőzése miatt. Az első találkozón nem koncentráltak eléggé a csabaiak, így a Balatonfüred kevés hibával játszva megnyerte az első játszmát. A folytatásban fokozatosan talált magára a csabai alakulat, a játék irányítását átvéve, egyre keményebben és pontosabban röplabdáztak, így a nagyon fontos első találkozót végül 4 játszmában sikerült megnyerniük. A nap másik két mérkőzésén a Vasas Óbuda és a Delta RSE sem tudta megnehezíteni a viharsarkiak dolgát, mindkét találkozón nagy fölényben röplabdáztak a csabai lányok, mindenki játék lehetőséghez jutott és élt is vele, így az első torna után a Békéscsabai Röplabda SE áll a csoport élén. Folytatás április 05-én, vasárnap Békéscsabán!
 
Eredmények:

Linamar BRSE – Szent Benedek Balatonfüred 3:1 (-20,14,19,9)

Linamar BRSE – Vasas Óbuda 3:0 (17,15,11)

Linamar BRSE – Delta RSE Érd 3:0 (9,17,16)

 
BRSE: Boskó Ágnes, Szedmák Réka, Tatár Gréta, Araczki Gyöngyvér, Lenkefi Lea, Sinka Dalma, Gellén Viktória, Feld Bettina, Kertész Petra, Juhász Réka, Tatár Noémi, Radnai Luca, Radnai Lili. Edző: Nagy Attila
 
Nagy Attila: Talán ebben a szezonban a legnagyobb ellenfelünk eddig Önmagunk. Nagyszerű játékosok alkotják a csapatomat, nagyon kevés helyzetben vagyunk rákényszerítve arra, hogy tudásunk legjavát nyújtsuk, és így nehéz végig kiegyensúlyozottan, nagy figyelemmel belemenni a mérkőzésekbe. Folyamatosan mondom a lányoknak, hogy koncentráljanak jobban a mérkőzések elejére, hiszen fontos a jó kezdés, a fókusz, a lelkesedés. Ezzel most akadtak gondjaink, de sikerült kezelni ezeket, így csak gratulálni tudok a csapatnak!