Interjú Nacsa Gáborral

Nacsa Gábor szeptember óta látja el a Békéscsabai Röplabda SE felnőtt csapatának másodedzői, valamint az U13-as korosztályú csapat utánpótlásának edzői feladatait. Immár második alkalommal vesz részt a BRSE edzőjeként a hagyományos szegedi rendezvényen, melyen annak idején játékosként is pályára lépett. Többek között erről is mesélt legfrissebb interjúnkban.

– Hogy oszlik meg a munkád a felnőtt és az utánpótlás csapat között?

N.Cs.: Általában egy nap három edzésen veszek részt, két alkalommal a felnőtt csapattal dolgozom, egy alkalommal pedig az utánpótlás játékosaimmal. A fiataloknak hetente négy edzést tartok, ezek időpontjai azonban változhatnak, ha a felnőtt csapatnak mérkőzése van. Az U13-as csapatom edzései kora délután kezdődnek. Amint az befejeződik, indulok a felnőttekére, ami általában 18:30-kor kezdődik.

– Milyen élményeid vannak a Szeged Kupáról?

N.Cs.: 10 évesen kezdtem el röplabdázni Szegeden, ahol több alkalommal is volt szerencsém részt venni a Szeged Kupán. Már annak idején is nagy népszerűségnek örvendett ez a torna. Emlékszem, hogy a Kecskemét volt a nagy riválisunk, nem tudtok őket soha legyőzni, de szép helyezéseket értünk el. Visszagondolva én is pont annyira vártam ezt a két napot, mint most a saját játékosaim.

2019 őszén volt az első alkalom, hogy utánpótlás edzőként vehettem részt az eseményen. Különleges és élményekkel teli volt a visszatérés a szegedi pályára.

– Mit tudnál elmondani a csapatodról? Milyen célokkal vágsz neki a Szeged Kupának?

N.Cs.: A csapatom már alig várja, hogy útnak induljunk szombat reggel Szegedre. Nagy élmény, amikor ennyi idősen két napra elutaznak egy tornára.

Ez alkalommal két csapattal tudtam nevezni, mindkét csapat az U13-as mini korosztályban indul. Jó játékosokból áll mind a két együttes. Reálisnak tartom, hogy az elődöntőbe jussanak.

– A Szeged Kupa egy időben zajlik a felnőtt csapat nyíregyházi mérkőzésével, valamint az Athénba való utazásával. Ki fog helyettesíteni a mérkőzéseken?

N.Cs: Sokat jelent fiatal, kevesebb tapasztalattal rendelkező játékosaimnak, hogy a pálya mellől tudjam biztatni, segíteni őket. Éppen ezért örömmel fogadtam a klubvezetés és a vezetőedző azon döntését, hogy a hétvégét Szegeden töltöm az utánpótlással.

A munkámat egy fiatal, szlovén szakember, Alen Bektasevic fogja átvenni, aki már január eleje óta segíti a felnőtt csapat munkáját. Ennek köszönhetően ő is jó kapcsolatot ápol a játékosokkal. Biztos vagyok benne, hogy ugyanolyan otthonosan fogja ellátni azt a munkát, amelyet én végeznék a mérkőzéseken.