Molcsányi Rita: alapvető elvárásom, hogy mindig a maximumot hozzuk ki magunkból!

A Békéscsabai Röplabda Sportegyesület menedzsmentje tavaly októberben, két évvel hosszabbította meg saját nevelésű, válogatott liberónk szerződését, így a Kicsi becenévre hallgató játékos a következő két szezonban is csapatunkat erősíti. Sokak példaképével, Molcsányi Ritával beszélgettünk a lezáratlan szezonról és a jövőbeni célkitűzéseiről.

Hogyan értékelnéd a 2019/2020-as idényt?

MR.: Nagyon jól kezdtük a szezont, sokáig vezettük a tabellát, de novemberben hullámvölgybe kerültünk, így elengedhetetlenek voltak a változások. Új játékosok érkeztek, akik ismét lendületet hoztak a játékunkba. Ezt követően is voltak jobb és rosszabb mérkőzéseink, de egyre jobban kijött, amit edzéseken gyakoroltunk. Sajnálom, hogy nem tudtuk befejezni a bajnokságot, mert egy igazán jó csapattá formálódottunk és érzésem szerint messzire jutottunk volna.

– Melyek a célkitűzéseid egyéni és csapat szinten?

MR.: Mind egyénileg, mind csapat szinten az az elvárásom, hogy minden nap próbáljuk kihozni a maximumot magunkból. Ez nem azt jelenti, hogy mindig ugyanazt a szintet tudjuk hozni, de fontosnak tartom, hogy hiányérzet nélkül tudjuk elhagyni a pályát.

– Hogyan éled meg a jelenlegi helyzetet?

MR.: Bár a munka nem állt meg, hiszen otthon egyéni edzésterv mentén tovább dolgozunk, de azért a közös edzések és a meccsek hangulata már nagyon hiányzik.

– Több, mint egy évtizede vagy a BRSE felnőtt keretének tagja, melyik volt a legemlékezetesebb mérkőzésed a klub színeiben?

MR.: Rengeteg olyan mérkőzést játszottunk az elmúlt időszakban, amikre szívesen emlékszem vissza. Mégis van egy, amitől a mai napig libabőrös leszek. Ez pedig az a bizonyos bronz mérkőzés, amit a 2012/2013-as szezonban játszottunk. Maga a meccs is felejthetetlen, de még inkább a hangulat az, ami felülmúlhatatlan emlékeket juttat az eszembe.

– Mit üzensz a BRSE szimpatizánsoknak?

MR.: Vigyázzon mindenki magára, az egészség a legfontosabb! Számítunk szurkolóinkra, most nagyobb szükség lesz az összefogásra, mint vala. Töretlenül hiszek benne, hogy szép sikerek várnak még ránk!