Újabb értékes idegenbeli győzelem!

MTK Budapest – Swietelsky-Békéscsabai Röplabda SE 0:3 (-22; – 26; -13)

Extraliga 2. forduló, Budaörs, zárt kapuk mögött. Vezette: Kiss Z., Soltész R.

MTK: Vezsenyi 9, Kilyénfalvi 5, Godó 11, Papp O. 9, Durst 1, Szerencsés-Miklai 11. Csere: Császár (liberó), Borsos, Lesi, Berkó, Petri.

Vezetőedző: Leiszt MátéBRSE: Kosekova 1, Bezsonova 17, Vander Weide 17, Drpa 9, Zólyomi 4, Pekárik 10. Csere: Molcsányi (liberó) Cicic. Vezetőedző: Tóth Gábor

Az Extraliga 2. fordulójában az MTK ideiglenes, budaörsi otthonába látogatott, a szezont a Vasas elleni győzelemmel kezdő csapatunk. Az előző találkozóhoz képest két helyen változtatott vezetőedzőnk. A kisebb húzódással bajlódó Glemboczki Zóra helyett Anastasyia Bezsonova kezdett, míg center poszton ezúttal Zólyomi Rebeka kapott bizalmat volt csapata ellen.

A mérkőzést a BRSE 2 pontja vezette fel, de gyorsan egalizáltak a fővárosiak. Elég volt pár csabai hiba és az MTK vezetett. Tóth Gábor időkéréssel rendezte a sorokat és amikor Drpa mellé Bezsonova is felzárkózott a pontszerzésben, akkor újra nálunk volt az előny. Mindent megtett az zárkózás érdekében a hazai együttes, azonban 1 pontnál közelebbre nem kerültek Leiszt Máté tanítványai, így ha nem is zökkenőmentesen, de megnyertük az első játékrészt.

A második szett elején ellépett az MTK, 8:4-nél időkérésre készszerült a BRSE. Ennek eredményeként csökkent ugyan a differencia, de csak futottunk az eredmény után. Aztán újabb fordulat jött, megszilárdult nyitásfogadásunk, amiből támadásban tudtunk építkezni, így 14-nél utolértük ellenfelünket. Nem adta olcsón a bőrét Leiszt Máté alakulata, újra átvették a vezetést. A hajrá nagy küzdelmet hozott, melyet nyitásrontások tarkítottak, végül harmadik szettlabdánkkal élni tudtunk és hoztuk ezt az etapot is.

A harmadik játékrész Vander Weide nyitássorozatával kezdődött, de a későbbiekben sem vettük le lábunkat a gázpedálról. Ahogy javultak szerváink, úgy bizonytalanodott el a hazaiak védelme. Jelentős különbség alakult ki annak ellenére, hogy számos hiba csúszott játékunkba, de amikor kellett helyén volt a csapat esze és szíve. A hajrában Zólyomi Rebeka pontjai növelték előnyünket, míg a találkozó végére Marta Drap bombája tett pontot.

Mindez azt jelenti, hogy a Swietelsky – Békéscsabai Röplabda SE két forduló után, két győzelemmel várja a folytatást.

Mestermérleg:

Leiszt Máté: Gratulálok a csapatomnak, hogy az első két szettben méltó ellenfelei tudtunk lenni az egyik bajnokesélyes együttesnek!

Tóth Gábor: Alapjaiban határozta meg az első két szett képét, hogy nem tudtuk az általam elvárt lendülettel kezdeni. Ennek ellenére megvan a három pont, viszont egyáltalán nem lehetünk elégedettek, ennél sokkal többet várok el a folytatásban!