Újabb saját nevelésű fiatal kopogtat a felnőtt csapat kapuján!

A békéscsabai születésű, 18 éves Kertész Petra augusztus óta dolgozik a felnőtt kerettel. A szakmai stáb elégedett volt a teljesítményével, ezért továbbra is az első csapattal készül. A korosztályos válogatott, fiatal játékosunkkal az újpesti felkészülési torna két mérkőzése közti szünetben beszélgettünk.

– Hol ismerkedtél meg a röplabdázás alapjaival?

K.P.: A nővérem röplabda iránti szeretete hozta meg a kedvemet ahhoz, hogy én is kipróbáljam a sportágat. Kiskorom óta jártam a meccseire, nagyon élveztem ezek hangulatát, így hamar eldöntöttem, hogy én is szeretném kipróbálni. Körülbelül kilenc éves lehettem, amikor az általános iskolában elkezdtem röplabdázni.

– Mióta játszol a BRSE színeiben?

K.P.: Az első perctől kezdve a BRSE-nél kezdtem el játszani, ami azt jelenti, hogy immár kilenc éve vagyok az egyesület játékosa.

– Mit tartasz a karriered eddigi legnagyobb sikerének?

K.P.: Nagyon büszke vagyok rá, hogy az U17-es válogatottal kijutottunk a 2017/2018-as szezonban az Európa-bajnokságra. Klubcsapatomban is sok jó élménnyel és tapasztalattal gazdagodtam, amelyekre mindig jó szívvel gondolok.

– Hol tanulsz? Hogyan tudod összegyeztetni a tanulmányaidat a röplabdázással?

K.P.: Az Andrássy Gyula Gimnázium és Kollégium végzős diákja vagyok. Jelenleg csak a délutáni edzéseken veszek részt, így a délelőtti tanórák után az első dolgom az, hogy hazamegyek és leülök tanulni. Ennek köszönhetően az edzésen már nem kell semmi másra koncentrálnom, csak arra, hogy jól dolgozzak.

Ha időm engedi, akkor előre szoktam tanulni, illetve kialakítottam egy hatékony rendszert, amivel jól tudom beosztani az időmet.

– Ki a példaképed?

K.P.: Egészen kiskorom óta Molcsányi Rita a példaképem. Nagy büszkeség, hogy most csapattársak vagyunk.

– Tudvalevő, hogy Tóth Gábor egy keménykezű edző. Hogy bírod ezt fizikálisan, illetve mentálisan?

K.P.: A felkészülési időszak első napjaiban nagyon elfáradtam az edzéseken, de ehhez hamar hozzászoktam. Jó edzőnek tartom Gábort, szeretek vele együtt dolgozni, miként a csapat is befogadó és remek közösséget alkot.