A szív és a csapategység diadala!

Beszámoló a kaposvári győzelemről, edzői nyilatkozatokkal.

1.MCM-Diamant Kaposvár– Swietelsky-Békéscsabai Röplabda SE 2-3 (19, -23, -21, 23, -7)

Extraliga 7. forduló, Kaposvár, zárt kapuk mögött. Vezette: Horváth M., Adler L.

Kaposvár: Király-Tálas 2, Matic 11, Kump 7, Helic 18, Klisura 22, Djuric 15. Csere: Szpin (liberó), Bodovics, Kalmár, Szedmák 2, Szűcs. Vezetőedző: Sasa Nedeljkovic

Békéscsaba: Kosekova 2, Glemboczki 4, Drpa 30, Vander Weide 24, Grudina 12, Pekárik 7. Csere: Molcsányi (liberó), Cicic. Vezetőedző: Tóth Gábor

A forduló rangadóját rendezték vasárnap este Kaposváron, hiszen a bajnoki címre törő hazaiak, az eddig még veretlen Békéscsabát fogadták.

Az első pontot a somogyiak szerezték, azonban a BRSE nyomban magához ragadta a kezdeményezést és szerzett előnyt. Bár mindkét oldalon voltak hibák, de lüktető ritmusú találkozón, jelentős adok-kapok alakult ki. 10-nél egyenlített a Kaposvár, sőt 15:12-nél Tóth Gábornak kellett időt kérnie. Ezúttal ez sem segített, sőt a különbség csak nőtt, így cserével próbálkozott vezetőedzőnk, Cicic Marija érkezett a meglehetősen pontatlan Kosekova helyére. Lindsey Vander Weide ponterős játéka ugyan adott némi reményt a zárkózásra, de a hazaiak végül megnyerték az első játszmát.

A második szett hasonlóan nagy küzdelmet hozott, a BRSE csökkentette a hibák számát, így néhány ponttal előrébb járt riválisánál. Nem is kellett sokat várni Sasa Nedeljkovic időkérésére. Tovább növelte a csapásszámot csapatunk, 7 pontos különbséget mutatott az eredményjelző. 11:18 után hatalmas rohamot indított Kump nyitásaival a hazai gárda, 18:18-nál már egál volt az állás. Tapintani lehetett a feszültséget, hatalmas mentések és végeláthatatlannak tűnő labdamenetek borzolták a kedélyeket. Végül csapatunk nem mindennapi lelkierőről tanúbizonyságot téve, amerikai légiósunk vezetésével megnyerte a szettet, ezzel kiegyenlített.

A harmadik játékrészben folytatódott a csabai dominancia. Grudina támadásai ültek, a másik oldalon pedig Matic gyártotta a pontokat. A BRSE vezetett, de minden megtett a felzárkózásért a Kaposvár. Vander Weide megállíthatatlanul termelte a pontokat, de a legjobbkor Marta Drpa is csatlakozott hozzá. Időkérések, cserék, hazai oldalon, de ezúttal nem volt ellenszer, Glemboczki nyitásával már nálunk volt az előny a szettek állását tekintve!

A negyedik etapban mindent egy lapra feltéve küzdött a Kaposvár a meccsben maradásért. Állt a lábán a BRSE védelme, Molcsányi Rita vezetésével néha elérhetetlen labdákat fogtunk meg. Glemboczki nem tudta hozni előző mérkőzéseken látott formáját sem nyitásfogadásban, sem pedig támadásban, így a többiekre hárult irreálisan nagy teher. 23:23-nál Klisura igazolta klasszisát és vezetésével kiharcolta a döntő szettet a somogyi alakulat.

A mindent eldöntő játékrészben folytatódott az idegek csatája, amelyet a Diamant kezdett jobban. De a Békéscsaba az idényben már sokadjára bizonyította, hogy bármilyen nehéz helyzetből képes talpra állni. Tóth Gábor mindennemű teátrális “műsor” nélkül, higgadtan instruálta játékosait, akik a legnehezebb pillanatokban kaptak szárnyra és ragadták magukhoz a kezdeményezést. A lendület kitartott a több, mint 2 órás csata végéig, így BRSE játékosok örömtánca zárta a rangadót.

Csapatunk zsinórban 6. mérkőzést nyerte meg a bajnokságban, ezzel őrzi első helyét a tabellán.

MESTERMÉRLEG:

Sasa Nedeljkovic: Ma hiányzott az extra a játékunkból, és sajnos ezúttal a közönség sem tudott minket átlendíteni a holtpontokon.

Tóth Gábor: A mérkőzés egy részében hullámzott játékunk, illetve volt, aki jócskán elmaradt eddig mutatott formájától, de minden nehézségen felülkerekedve, néhány kiváló egyéni teljesítménnyel, igazi csapatként győztük le a Kaposvárt!