Idegenbeli siker! – Egy lépésre vagyunk a legjobb négy közé jutástól!

Szent Benedek RA –  Swietelsky-Békéscsabai Röplabda SE 1:3 (-22,15,-17,-21)

Női Extraliga negyeddöntő, 2. mérkőzés, Balatonfüred, zárt kapuk mögött. Vezette: dr. Árpás K., Varjasi M.

SZBRA: Herbin-Baker 3, Valdez 18, Vacsi 11, White 17, N. Skoric 11, Szerényi 7. Csere: Fáth, Baksa (liberók), M. Skoric, Vukoja. Vezetőedző: Kormos Mihály.  

BRSE: Kosekova, Konstantinou 2, Vander Weide 18, Drpa 17, Szatmári 4, Szűcs 8. Csere: Molcsányi (liberó), Cicic, Zhidkova 2, Glemboczki 9. Vezetőedző: Tóth Gábor

Nem a legjobb előjelekkel várta csapatunk a bajnoki negyeddöntő második mérkőzését, hiszen sérülés miatt nem tarthatott Balatonfüredre Tina Grudina és Pekárik Eszter sem, így a kezdő centerduót, a fiatal Szűcs Gréta – Szatmári Lilla páros helyettesítette.

A hazaiak pontjával vette kezdetét a mérkőzés, a csabaiak oldaláról Konstantinou válaszolt. Fej-fej mellett haladtak a felek, nagy taktikai harc dúlt, a vezetőedzők időkérésekkel próbálták változtatni a játék menetét. A csabai vezetésre egészen a 20. pontig kellett várni, izgalmas labdamenetek után sikerült magunk javára fordítani a szett végét.

A második szettben ismét a Szent Benedek kezdett jobban, a BRSE nem találta a hazaiak koncentrált játékának ellenszerét. A csabai stáb kétszeri időkérése sem járt eredménnyel, magabiztosan őrizte előnyét a Balatonfüred. A csereként beállt Katerina Zhidkova pontjai ugyan kozmetikáztak az eredményen, de a fordításra nem volt elég. 

A mérsékelt teljesítményt nyújtó Konstantinou-t Glemboczki váltotta a harmadik etap kezdetén, ahol egy sokkal összeszedettebb Békéscsaba volt a pályán. A játék minden elemében jól teljesítő csapatunk magabiztos előnyre tett szert, melyet jó egyéni teljesítményekkel őrzött a szett végéig, így újra előnyt szerzett a BRSE.

A negyedik játékrész elején magunkhoz ragadtuk a kezdeményezést, Glemboczki Zóra és Lindsey Vander Weide tolta csapatunk szekerét. A Balatonfüred mindent megtett a meccsben maradásért, 15:20-nál a második időkérését is kihasználta Kormos Mihály. Ez azonban nem zavarta meg Molcsányiékat, akik küzdelmes mérkőzésen szerezték a párharc második győzelmét, a mérkőzésre Szatmári Lilla blokkja tett pontot.

Így a Swietelsky-Békéscsabai Röplabda SE egy győzelemre van a legjobb négy közé jutásért. A következő összecsapást hétfőn rendezik a Békéscsabai Röplabda Akadémián.

MESTERMÉRLEG:

Kormos Mihály: Gratulálok a Békéscsabának, fiatal játékosaik nagyon szépen helytálltak. Megpróbáltuk kihasználni, hogy center poszton két kezdő játékosuk hiányzott. Az első két szettben jól teljesítettünk, de azt követően elfáradtunk és esett a koncentrációnk.

Tóth Gábor: Nehéz mérkőzésen vagyunk túl, a harmadik játszmától vettük fel a ritmust, addig nehezen boldogultunk a lelkesen játszó hazaiakkal. A legfontosabb a győzelem és az, hogy hétfőn pontot tegyünk a párharc végére.