EGY LÉPÉSRE A BAJNOKI DÖNTŐTŐL!

Swietelsky-Békéscsabai Röplabda SE  – 1. MCM-Diamant Kaposvár 3:0 (15,9,23)

Női Extraliga elődöntő, 3. mérkőzés, Békéscsaba, zárt kapuk mögött. Vezette: Bátkai-Katona Á., Szabó P.

BRSE: Koseková 1, Konstantinou 17, Vander Weide 12, Drpa 15, Pekárik 5, Zólyomi 9. Csere: Molcsányi (liberó), Szatmári, Cicic. Vezetőedző: Tóth Gábor.

Kaposvár: Király-Tálas 2,  Helic 7, Matic, Klisura 12,  Kump 5, Bodovics 2. Csere: Szpin, (liberó), Szűcs K. 5, Szedmák 1. Vezetőedző: Sasa Nedeljkovic.

1:1-ről folytatták a felek szombat este az Extraliga elődöntő párharcát, így a találkozó különös jelentőséggel bírt, hiszen a győztes egy lépésre kerül a finálétól. Csapatunk keretéből hiányzott Glemboczki Zóra, aki a mérkőzés előtti edzésen szenvedett kisebb bokasérülést, a szakmai stáb döntésének értelmében a saját nevelésű nyitásfogadó ütő kihagyta a találkozót, hogy a keddi kaposvári összecsapásra már bevethető legyen.

Villámrajtot vett a BRSE az első játszmában. A somogyiak edzője 9:2-es hazai vezetésnél magához hívta tanítványait. Jelentős ez sem változtatta meg a játék képét, együttesünk lendülete nem csökkent és magabiztosan nyertük az első etapot.

Parádés labdameneteket hozott a második szett eleje. A bizalmat kapó Zólyomi Rebeka remek blokkokkal bizonytalanította el a somogyiakat. Mellette Konstantinou nagyszerű nyitásokkal és mezőnyjátékkal vetette magát észre, valamint a pontszerzésből is kivette a részét. A játékrész közepén tovább nőtt a különbség, 16:6-nál 10 pontos differenciát mutatott az eredményjelző. Csapatunk dinamikusan, a taktikai utasításokat betartva röplabdázott és megérdemelten nyerte meg a játszmát.

Mindent egy lapra feltéve küzdött a Kaposvár a meccsben maradásért. Az izgalmas labdameneteket hozó harmadik játszmában Drpa és Vander Weide is bekapcsolódott a pontgyártásba, Molcsányi Rita pedig elérhetetlennek tűnő labdákat szedett össze, szinte megbabonázta az ellenfelet. Fej-fej mellett fordultak be a csapatok a hajrába, kézzel fogható volt a feszültség, a vendége mestere reklamálással igyekezett kizökkenteni csapatunkat a ritmusból, azonban ezen a napon ez sem segített, csapatunk hatalmas szívvel küzdött és megnyerte a kiemelt fontossággal bíró összecsapást.

Folytatás kedden 18 órától a Kaposvár Arénában.

MESTERMÉRLEG:

Tóth Gábor: Kulcsfontosságú győzelmet arattunk, kihasználtuk a hazai pálya előnyét. Nagyon taktikusan és fegyelmezetten játszottunk végig védekezésben és támadásban is. Mindenki átérezte ennek a találkozónak a súlyát, szívünket-lelkünket beleadtuk, gratulálok a csapatnak!

Sasa Nedeljkovic: Megismételtük az első két játszmát, ugyanolyan gyengén játszottunk, mint Kaposváron. Úgy gondolom, hogy nehéz játszani 2:0-ás vezetés után. A legjobb játékunkat a harmadik szettben hoztuk, ez viszont nem volt elég egy elődöntős mérkőzéshez. Próbálunk frissíteni és motiválni magunkat és várjuk a következő meccset.