KÖZLEMÉNY

Ahogy arról csütörtökön tájékoztattuk a Magyar Röplabda Szövetség versenybizottságát, döntőbeli ellenfelünket a FATUM Nyíregyháza csapatát, valamint a közvéleményt is, a Swietelsky – Békéscsabai Röplabda SE csapatánál újabb 5 játékos esetében merült fel a koronavírus-fertőzés gyanúja.
Klubunk azonnal reagált, és az érintett sportolókat hivatalos laborban antigén tesztnek vetettük alá, melyek eredménye minden esetben pozitív lett. Az erről szóló hivatalos dokumentumot a Magyar Röplabda Szövetség elnöksége által elfogadott JELENTÉSI ÉS HALASZTÁSI PROTOKOLL szerint megküldtük az érintetteknek.
Tekintettel arra, hogy az érintett játékosok közül ketten is voltak közösségben az elmúlt 48 órában, így minden további játékosunk érintkezhetett fertőzött személlyel.
Ebből kifolyólag a Békéscsabai Röplabda Sport Kft. vezetése csütörtöktől a felnőtt csapat edzéseit azonnali hatállyal felfüggesztette.
Jeleztük a Versenybizottság részére, hogy a női Extraliga döntőjének szombatra kiírt 2. találkozóját megrendezését a fentebb részletezett tények tudatában nem tudjuk megrendezni, valamint a jövő hét keddi 3. mérkőzésre sem áll módunkban elutazni.
A fenti nyilatkozatmegtételében a járványügyi szabályok betartása, az emberi egészség védelme, azaz csapatunk, valamint az ellenfél sportolóinak és stábtagjainak biztonságának maximális szavatolása vezetett bennünket. Úgy véljük, hogy jelen helyzetben ennek kell elsődlegesnek lennie, hiszen mindezek túlmutatnak a pályán elért eredményeken.
Az ügyben megkaptuk az MRSZ Versenybizottságának határozatát, amely szerint a Swietelsky-BRSE NB I-es csapata számára nem engedélyezi mérkőzés lejátszását 2021. április 17-ig, valamint a Swietelsky-BRSE – FATUM Nyíregyháza és a FATUM Nyíregyháza – Swietelsky-BRSE „Extraliga 1. helyért” mérkőzések eredményét 3:0 (75:0) arányban a FATUM Nyíregyháza javára írja.