MAGABIZTOS GYŐZELEM!

Swietelsky-Békéscsaba – DVTK 3:0 (14, 19, 13)

Extraliga, 2. forduló. Békéscsaba, 700 néző. Vezette: Jámbor T. , Csizmarik.

Békéscsaba: Najdic 1, Karhu 14, Klisura 9, Drpa 16, Pekárik 9, Zólyomi 6. Csere: Kertész (liberó) , Kornienko 2. Vezetőedző: Tóth Gábor

DVTK: Kalmár, Dimitrieva 9, Godó 6, Kiss 2, Sylejmani 8, Jovic 6. Csere: Kundrák, Balogh (liberó) Egri, Zsofnyák. Megbízott edző: Dr. Szabó Éva

Az Extraliga 2. fordulójában a DVTK érkezett Békéscsabai Városi Sportcsarnokba. A borsodiak az első körben pontot szereztek Újpesten, így nem ígérkezett sétagaloppnak az összecsapás. Tóth Gábor több helyen is változtatott az MTK elleni találkozóhoz képest. Glemboczki Zóra helyett Salla Karhu, míg Ema Strunjak posztján Zólyomi Rebeka kapott lehetőséget.

Pekárik Eszter centertámadása vezette fel a találkozót, de a későbbiekben is a BRSE dominált. Szembetűnő volt a jó blokkteljesítmény és a hatékony nyitások. Salla Karhu okos megoldásaival igazolta a belé vetett bizalmat, a finn légiós vezetésével magabiztosan hoztuk az első etapot.

A második játékrészben sem vette le lábát a gázpedálról csapatunk. 5:1-nél időt is kért a miskolci kispad. Ennek hatására csökkent a differencia, sőt, 12-nél a vendégek vezettek. Nem marad el a hazai time out, melynek hatására ritmust váltott együttesünk és onnantól nem adott teret a lelkesen küzdő diósgyőrieknek.

A harmadik etapban érkezett Anastasiia Kornienko feladó posztra, aki szinte azonnal remek nyitásokkal demoralizálta az ellenfelet. Bár akadtak hibák, de csapatunk magabiztosan masírozott a győzelem felé. Időkéréssel és cserékkel próbálkozott a vendég együttes, de ezen a napon a BRSE zökkenőmentesen hozta a kötelezőt és megnyerte a találkozót.

Mestermérleg:
Tóth Gábor: Örülök, hogy magabiztosan sikerült győznünk a DVTK ellen. Blokk taktikánk jól működött, azonban a nyitás-fogadás még akadozott, azon mindenképp javítanunk kell.
Farkas Mihály: A tanulásunk elején járunk, úgyhogy minden apró részsikernek örülünk, így annak is, hogy a bajnokság egyik legjobbjának a második szettben időt kellett kérnie ellenünk.