Előre a sorozatban 10. győzelemért!

Nincs idő a Vasas elleni kiesés miatt sopánkodni, hiszen az Extraligában újabb fontos mérkőzés vár csapatunkra. A 10. fordulóban, vasárnap az UTE látogat Békéscsabára, Molcsányi Ritáéknak pedig egyértelműen az a céljuk, hogy megszerezzék szezonbeli 10. győzelmüket, és továbbra is veretlenül vezessék a bajnokságot.

A találkozó mindenképpen különleges lesz új feladónk, Bagyinka Fanni számára, aki december végén hat év után tért vissza Békéscsabára, a legutóbbi három évet pedig éppen a lila-fehéreknél töltötte. A 23 éves játékos a DVTK ellen még nem volt a keretben, mert beteg volt, majd a Vasas ellen sem lépett pályára, de immáron 100%-os állapotban van. Nem is titkolja, mennyire várja a meccset:

„Izgalmas lesz számomra, hiszen sok időt töltöttem Újpesten, éppen ezért várom nagyon ezt a mérkőzést. Kicsit izgulok is emiatt, de úgy érzem, hogy minden jól fog elsülni és sikerrel vesszük ezt feladatot!”

Fontos kérdés, mennyire tette túl magát a csapat a szerdai kiesésen. Tóth Gábor szerint pont most kell megmutatniuk, hogy mennyire erősek fejben: 

„Ahhoz, hogy a céljainkat elérjük, rengeteget kell fejlődnünk, elsősorban mentálisan. Ezt jelezte a Vasas ellen a rengeteg rontásunk nyitásban, valamint a támadási hibáink is, ezekben kell előrelépnünk. Minden meccs egy új alkalom arra, hogy bizonyítsunk, és azért lesz ez fontos találkozó, hogy ezeket a dolgokat helyre tudjuk tenni.”

Az UTE jelenleg hatodik a bajnokságban 8 szerzett ponttal. Legutóbb 2021. október 30-án játszottunk velük, akkor úgy nyertünk 3:0-ra Újpesten, hogy ellenfelünket mindhárom szettben 20 pont alatt tartottuk. 

Az összecsapást – amely vasárnap 17.00-kor kezdődik a Városi Sportcsarnokban – Jámbor Tamás és Csizmarik Zoltán vezeti. Várunk minden szimpatizánst a helyszínen!

Hajrá, BRSE!