Újabb nívós Szakmai Nap az Akadémián!

Csaknem ötven edző érkezett vasárnap a Békéscsabai Röplabda Akadémiára, hogy a szakma oltárán áldozzon és fejlessze ismereteit. A rendezvényt a Magyar Röplabda Szövetséggel együttműködésben szervezte meg a Békéscsabai Röplabda Sportegyesület. Büszkék vagyunk klubunk szakembereire, akik remek előadásokkal készültek, melyeket gyakorlati bemutatókkal színesítettek.

Németh-Tóth Eszter „Barátom a labda!” címmel tartott bemutatót az előkészítős csoportok edzéséről, kiemelve a mozgáskoordináció, a figyelem és a labdás ügyesség fejlesztését a 8-9 évesek körében. Utána Veszter Dóra gyógytornász a mobilitásról és stabilitásról beszélt, a prezentáció fókuszában a vállízület edzésre történő felkészítése és különböző prevenciós gyakorlatok állak.

Az ebédszünet után Toma Sándor vette át a szót, aki az utánpótlás korú sportolók életkori sajátosságait mutatta be a koordinációs és kondicionális felkészítésben. Őt a felnőtt csapat vezetőedzője, Tóth Gábor követte, aki az U13-as és U15-ös korosztály ütés és nyitás tanításának specifikumairól adott elő. A napot Nagy Attila gyakorlati bemutatója zárta, melyben az U17-es lányok szemléltették a mezőnyvédekezésből a csapatjátékba való átmenetet.

Klubunk utánpótlás vezetőedzője így értékelte a program lezárultával a napot:

„Mindig szeretünk képzéseket tartani, nyilván a pandémia alatt ez nehéz volt, de a korlátozások megszüntetésével deklarált célunk lett ismét, hogy hozzunk ide képzéseket. A saját szakembereink tartottak most előadásokat, a fő irányvonal szigorúan az utánpótlás volt ma. U9-es korosztálytól U17-ig lefedtünk mindent, és volt olyan, ami csak prezentációból állt, olyan is, ami csak gyakorlatból, valamint volt vegyes is. Tartalmasnak értékelném a napot, szerintem mindenkinek tetszett, pozitív visszajelzéseket kaptunk. Szeretnénk még ebben az évben egy még nagyobb volumenű képzést tartani itt, akár külföldi előadóval, hogy szélesítsük a látókörünket. Ma is lehetett kreditet szerezni, és külön örömteli, hogy nemcsak a régióból érkeztek szakemberek, hanem például a TF-ről és Egerből is.”

Baran Ádám, a BRSE elnöke így nyilatkozott a rendezvényről:

“Klubunk számára fontos, hogy szakembereink naprakész tudás birtokában tevékenykedjenek, inspiráljuk edzőinket, hogy képezzék magukat. Heti rendszerességgel tartanak szakmai meetingeket, fordítanak nemzetközi szakirodalmat, figyelik, vizsgálják az európai trendeket. Örömteli, hogy mai rendezvényre is sokan voltak kíváncsiak, szerte az országból jöttek szakemberek, akik hasznos ismeretekkel gazdagodtak. Nem titok, hogy már elkezdtük a szervezését egy egyedülálló nemzetközi sporttudományos konferenciának, amelyet a következő szezon elején rendezünk majd Békéscsabán.”