Nívódíjat kapott a Békéscsabai Röplabda Akadémia

A Békéscsabai Röplabda Sportegyesület mint építtető, valamint a SWIETELSKY ÉPÍTŐ Kft. mint generálkivitelező örömmel számol be arról, hogy „Középület/sport és szabadidős” kategóriában a Békéscsabai Röplabda Akadémia épülete nyerte meg a 2021. évi Építőipari Nívódíjat. A szakmai szervezetek elismerését egy emléktábla örökíti meg, melynek ünnepélyes leleplezésére 2022. április 26-án, kedden délelőtt került sor.

A rendezvényre meghívottakat Baran Ádám, a Békéscsabai Röplabda Sportegyesület, valamint Bognár Árpád, a SWIETELSKY Kft. ügyvezetője köszöntötte, valamint részt vett az eseményen Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere is.

Az Építőipari Nívódíj pályázati felhívását 2021. évben huszonegyedik alkalommal hirdette meg az Építőipari Mesterdíj Alapítvány Kuratóriuma (ÉMA) az Alapítók és Csatlakozók nevében és felhatalmazásukkal. Az első pályázat meghirdetésére 2000-ben került sor, akkor 7 díjazott volt. Az évek során 174 Nívódíjat ítélt oda a bíráló bizottság olyan épületeknek, mint a Puskás Aréna, a Párisi Udvar Hotel Budapest, a Karmelita épületegyüttese, a Komáromi Csillagerőd, a budapesti Gül Baba Türbe és környezete, a gyulai Almásy-kastély és látogatóközpont, a Békéscsaba vasútállomás felvételi épület rekonstrukciója, vagy a budapesti Várkert Bazár.

A Békéscsabai Röplabda Akadémia épülete hiánypótló beruházásnak bizonyult, hiszen több mint 300 utánpótláskorú játékos számára kell biztosítani heti 3-5 alkalommal sportolási lehetőséget. Az eredményes szakmai munkához elengedhetetlen és szükséges feltétel a jó minőségű sportinfrastruktúra rendelkezésre állása.

A Békéscsabai Röplabda Sportegyesület mint Beruházó 2019 márciusában kötötte meg a kivitelezési szerződést a SWIETELSKY Építő Kft.-vel, és 2020 áprilisára el is készült az épülettel. Az akadémia sportcsarnoka 2020. május 8-án kapta meg a jogerős használatbavételi engedélyt, mely időponttól kezdve a békéscsabai röplabdázás utánpótlás-képzésének emblematikus helyszínévé vált.