Molcsányi Rita is segített felkészülni az U15-ös csapatnak

Pénteken kezdetét veszi a dr. Kotsis Attiláné U15 Országos Gyermek Bajnokság I. osztályának hatos döntője. A házigazda ezúttal is klubunk lesz, a mérkőzéseket a Békéscsabai Röplabda Akadémián rendezik majd. A torna előtt az U15-ös csapat edzőjével, Csányi Rolanddal beszélgettünk.

„Hasonló a célunk az U17-es csapatéhoz, de nem elvárásnak mondanám. Ez a gárda is nagyon jó, az U17-ből pedig hárman is visszajátszanak. Ki vannak éhezve a sikerre, mivel ez pont az a generáció, amely akkor csöppent bele a versenyzési szakaszba, amikor jött a pandémia, a bajnokságok pedig vagy nem értek véget nekik, vagy túl hamar lezárultak. Most azt akarja megmutatni a csapat, hogy képes önerőből bajnoki címet szerezni” – kezdte a szakember, aki azt is kiemelte, hogy ennek az együttesnek az lehet a legnagyobb erőssége, hogy a mag évek óta együtt edz, nemcsak a játékosok, hanem még a szülők is nagyon jól ismerik egymást. 

 „Kitűnő a csapategység, de technikában és erőben is elöl van a csapat országos viszonylatban. Jó alapanyag és tehetséges korosztály”

– mondta a tréner.

Egy kis esélylatolgatásra is megkértük, Csányi így látja jelenleg az erőviszonyokat:

„Akárcsak a serdülőknél, a Vasas és a Békéscsaba itt is kiemelkedik kissé a mezőnyből, de a többiek képesek voltak kellemetlen pillanatokat okozni. Mindenkire oda kell figyelni, a BVSC például kiváló formában zárta a középszakaszt és vívta ki a döntőbe jutást.”

Az edző azt is elárulta, hogy egy meglepetésvendég segítségét is igénybe vette a felkészülés célegyenesében:

„Természetes drukk mindenkiben van, és arra is figyelni kell, hogy semmit nem jelent, hogy az alapszakaszban és a középszakaszban is veretlenek maradtunk, hiszen itt elég egy meccset elveszíteni és jön a feketeleves. Az utolsó edzésre meghívtam Molcsányi Ritát, aki számtalan utánpótlás- és felnőtt döntőn vett már részt, járt Európa-bajnokságon is. Beszélgetett a lányokkal, nem is technikai dolgokról, inkább koncentrációról és figyelemről. Remélem, ez jó hatással lesz majd rájuk!”

– zárta gondolatait Csányi.

Pénteken a csoportmérkőzésekkel indul a program, szombaton a keresztjáték és a két elődöntő következik, vasárnap pedig a helyosztók zárják az eseményt. Mindenkit szeretettel várunk, a belépés ezúttal is díjtalan!

A pénteki menetrend:
10:00 Nyíregyházi Sportcentrum–Vasas SC Piros
11:30 UTE A–BVSC-Zugló
13:00 BRSE Fehér–Nyíregyházi Sportcentrum
14:30 MTK Budapest Kék–UTE A
16:00 Vasas SC Piros–BRSE Fehér
17:30 BVSC-Zugló–MTK Budapest Kék