Pintér Andrea: Szeretnék sok érmet nyerni Békéscsabán!

Klubunk szerdán hivatalosan is bejelentette, hogy magyar válogatott játékost igazolt Pintér Andrea személyében. Nem sokkal később a válogatott center honlapunknak mesélt magáról, a céljairól, valamint arról, mik voltak azok a tényezők, amik miatt a BRSE mellett döntött.

A 27 éves játékos 2005-ben kezdett el röplabdázni szülővárosában, Jászberényben, ahol 14 évig játszott. Ezt olykor kettős igazolással tette, így megfordult Szolnokon és Gödöllőn is, amikor ott még voltak extraligás együttesek.

„2019-ben aztán hoztam egy nehéz döntést, úgy éreztem, váltanom kell, szerettem volna, hogy új impulzusok érjenek, így kerültem Nyíregyházára. Ott három évet töltöttem, és az utolsó szezonban ugyanazt tapasztaltam, mint Jászberényben. Azt éreztem, hogy több van bennem és ezt ki szeretném hozni magamból, erre pedig Békéscsaba kiváló hely lehet. Remek munkát végeznek ennél a klubnál, magyar és külföldi játékosok is egyöntetűen pozitívan nyilatkoztak a BRSE-ről, úgyhogy én is nagyon várom már a közös munkát!”

– mondta, majd elárulta azt is, melyek voltak számára a legvonzóbb szempontok.

„A vezetőség által felvázolt célok igazán meggyőzőek voltak, szeretnék bajnoki címeket szerezni, és itt is ezért dolgozik mindenki. Én pedig igyekszem mindig 100%-ot nyújtani, hogy ebben segíteni tudjak. De az is Békéscsaba mellett szólt, hogy egy nagyon nyugodt város, családias a környezet, kedvesek az emberek, már most rengeteg üzenetet kaptam a szurkolóktól, hogy mennyire örülnek nekem. Sok új dolog vár rám, én pedig remélem, hogy sikerül minél hamarabb felvennem a ritmust.”

A kiváló játékos azt is kiemelte, hogy izgatottan várja mind a Mevza-, mind pedig a CEV-kupa küzdelmeit, mivel az a vágya, hogy sok érmet szerezzen csapatunkkal. Tudja, hogy ehhez sok munka kell, de szeret dolgozni és rendkívül motivált, úgyhogy ezzel nem lesz gondja. Mindemellett fontosnak tartja, hogy jó csapategység alakuljon ki:

„Néhány csapattárssal már régebb óta jó viszonyt ápolok, például Bagyinka Fannival, akivel nyáron a válogatottban próbálunk majd minél jobban összeszokni. De remélem, hogy az egész csapattal remek közösséget alkotunk majd a pályán és azon kívül is, mert rendkívül fontosnak tartom, hogy jó legyen a kommunikáció, valamint megtaláljuk a közös hangot és célt, és hogy tudjunk egymásért küzdeni!”

Végül arra is kitért, mik az egyéni céljai:

„Szeretnék egyénileg is fejlődni, Tóth Gábor pedig biztosít erre lehetőséget. Minden téren van még mit javítani a játékomon, legyen szó a blokkokról, de a nyitásomat is szeretném fejleszteni. Nyitott vagyok mindenre, és ugyanezt tapasztaltam a klub részéről is, mert már eddig is sok mindenben segítettek.”