Ceyda Aktas útja a matekóráról vezetett Békéscsabára

Bő egy hónappal ezelőtt rendhagyó módon jelentettük be a korábbi török korosztályos válogatott Ceyda Aktas leigazolását. A 27 éves, 191 centi magas ütő akkor egy sajtótájékoztatón, videóüzenetben köszöntötte a szurkolókat, most pedig végre többet is megtudhatunk új játékosunkról. Többek között azt is, milyen véletlen kellett ahhoz, hogy profi röplabdázó legyen.

Mikor és hogyan ismerkedtél meg a röplabdával?
Tulajdonképpen az egész egy véletlennek köszönhető. Épp matekórán ültem az iskolában, amikor a leendő első edzőm belépett az osztályterembe. Kiválasztott néhány tanulót, aztán én végül ott is ragadtam. Így kezdtem el röplabdázni 9 évesen a Vakifbanknál.

Mi szél hozott Békéscsabára? Mit hallottál eddig a csapatról?
Őszintén szólva nem sokat, sem a klubról, sem a magyar bajnokságról. Az ügynököm szerint a megkeresés kölcsönös volt. Noha még nem jártam a városban, remek előérzetem van a csapattal és a szezonnal kapcsolatban is.

Mik az elvárásaid a következő idénnyel kapcsolatban?
A nyári felkészülést a BRSE céljainak megvalósításának érdekében végzem. Készen akarok állni, hogy amikor szükség van rám, akkor a legjobbamat nyújthassam és hasznos tagja legyek a csapatnak.

Miket tartasz a legnagyobb erősségeidnek? Mit várhatnak tőled a szurkolók?
Olyan játékos vagyok, aki imádja a kihívásokat. Mindig többet és többet akarok, és sosem adom fel. Ugyan a pályán sokszor nem szerencsés, ha kimutatjuk az érzelmeinket, a szurkolókat biztosíthatom arról, hogy a csapattársaimat és magamat is bele fogom hajszolni a győzelembe!

Van példaképed?
Igen, a dél-koreai Kim Yeon-Koung. 2013 körül kezdtem el felnézni rá és ez a mai napig tart. Nagyon tetszik az, hogy milyen karakter.

Ki vagy mi az, akire/amire a leginkább büszke vagy?
Magamra mindenképp az vagyok, mert mindig én vagyok a leghatározottabb és legcéltudatosabb ember mindenhol. A pályán is!

Mivel töltöd a szabadidődet?
Általában szeretek utazni, új helyeket felfedezni. Erre sajnos a szezon közben nincs lehetőségünk, hiszen a sűrű program nem engedi, ilyenkor dokumentumfilmeket vagy sorozatokat nézek, de olvasni is szeretek.