„Idén is a győzelem a cél a MEVZA-kupában!”

Jövő héten beindul a nagyüzem és megkezdődik a 2022/2023-as szezon a Swietelsky-Békéscsaba számára, méghozzá két nemzetközi rangadóval a MEVZA-kupában. Október 11-én, kedden az egyik nagy esélyest, az ukrán bajnok Prometey-t fogadjuk a Városi Sportcsarnokban, két nappal később pedig a horvát Kastelát látjuk vendégül. 

Maga a sorozat nem ismeretlen számunkra, hiszen 2017-ben és 2018-ban is megnyertük a Közép-európai-ligát, azóta viszont rengeteg víz lefolyt a Dunán. A szervezet korábbi vezetőségét leváltották, az új menedzsment színre lépésével pedig mi is indokoltnak éreztük, hogy ismét megméressük magunkat a régió legjobb együtteseivel.

A MEVZA-sikerek idejéből három hírmondónk maradt: Bodnár Dorottya, Glemboczki Zóra és Molcsányi Rita is tudja, milyen érzés a csúcsra érni ebben szériában, ezért őket kérdeztük a kupáról.

Mindhárom játékosunk egybehangzóan fejezte ki az örömét a visszatéréssel kapcsolatban, kiemelve, hogy a nemzetközi porond mindig külön kihívást jelent, és ez a fejlődés szempontjából is rengeteget számít a csapatnak. A lányok abban is tökéletesen egyetértettek, hogy idén nem lehet más a cél, csak a kupagyőzelem, ám azzal is tisztában vannak, hogy ez nem lesz egyszerű feladat, jó csapatokkal kell megmérkőzniük, amelyek közül a Maribort ismerik a leginkább (ellenük a Fatum-kupán háromszettes győzelmet arattak szeptemberben), de ott van például a Prometey is, amely idén a Bajnokok Ligája főtábláján is érdekelt lesz.

Úgy vélekednek, hogy az összes találkozóra ugyanúgy fel kell készülniük, senkit sem vehetnek félvállról, a maximumra és igazi csapatmunkára lesz szükség a sikerhez. Mindhárman alig várják a rajtot, és a legszebb emlékeikkel kapcsolatban sincs vita: Molcsányi Rita számára mindkét végső győzelem emlékezetes, de természetesen annál nincs is jobb, mint ezt hazai pályán átélni. Glemboczki Zóra és Bodnár Dorottya is a telt házas Final Four-sikert emelte ki, utóbbi hozzátette, hogy a triplázás igazi hab lenne a tortán!

A jövő heti mérkőzésekre elindult a jegyárusítás, a belépőket IDE KATTINTVA lehet megvásárolni.