Ceyda Aktas: Amint pályára léptem, átjárt a BRSE-s spiritusz!

Sikerrel vette a 2022/2023-as szezon első akadályait a Swietelsky-Békéscsaba. A héten Tóth Gábor csapata az ukrán bajnok Prometey-t, majd a horvát Kastelát is legyőzte a MEVZA-kupában, amelybe három év szünet után tért vissza.

Az egyaránt 3:0-ra megnyert találkozók után török légiósunkat, Ceyda Aktast kértük meg arra, értékelje az elmúlt napok történéseit. A nyáron igazolt szélső ütő alig várta, hogy végre bemutatkozhasson, aztán mindkét összecsapáson főszerepet játszott.

„Elmondhatom, hogy az első másodpercben, amint pályára léptem, átjárt a BRSE-s spiritusz, a közönség és a csapat is rögtön egymásra talált. Onnantól kezdve végig fókuszban maradtunk és minden egyes labdáért megharcoltunk. Az összhang rendkívül fontos és örülök, hogy ez megvan!”

A korábbi török utánpótlás-válogatott játékos azt is hozzátette, hogy rendkívül hálás a szurkolóknak, akik megállás nélkül buzdították a csapatot, ezt pedig ők is érezték. Kicsit meg is lepődött azon, hogy a szezon legelső meccsén máris ilyen hangulat uralkodott a Városi Sportcsarnokban, és nagyon jólesik neki, hogy a szimpatizánsok ennyire hisznek bennük. Reméli, hogy sok közös és szép emlékben lesz részük.

Magukról a meccsekről így vélekedik:

„Az első mérkőzésen mutatott játékunkkal elégedettek lehetünk. Persze mindig lehet fejlődni, de büszke vagyok arra, hogy szinte mindent úgy hajtottunk végre, ahogyan azt megbeszéltük és gyakoroltuk is korábban. Ami a másodikat illeti, azt kell mondanom, több könnyelmű hibát is elkövettünk, ezekből pedig muszáj lesz tanulni. Ez még csak az út eleje, nyilván sokat kell fejlődnünk mindenben, de fényes jövő áll előttünk. Éppen ezért fogunk keményen dolgozunk és harcolni!”

Volt egy olyan momentum is, amire még sokáig emlékezni fog:

„Az első meccs második szettjében, 26:26-nál szereztem egy pontot, ami után nagyon szorosan átöleltük egymást, miközben a csarnok tombolt! Ott éreztük, hogy meglesz a játszma, igazán különleges pillanat volt!”

Végül megjegyezte, hogy ugyan tetszett neki a tavalyi mez is, de az új szerinte szenzációsan sikerült és egyszerűen rajong érte.

A Swietelsky-Békéscsaba következő tétmérkőzése október 22-én, szombaton esedékes, amikor az Extraliga első fordulójában a KNRC-t fogadjuk. A jegyeket IDE KATTINTVA lehet megváltani.