Bagyinka Fanni: Ha továbbra is a saját játékunkat hozzuk, szombaton is győzni fogunk!

Szombaton a Szent Benedek Röplabda Akadémia elleni rangadóval folytatjuk az Extraliga alapszakaszát, az előző bajnokság bronzérmesével tavaly kétszer is ötszettes csatát vívtunk.

A fürediek ezt a szezont is maratoni mérkőzéssel nyitották, az UTE vendégeként ugyanis 3:2-re győztek, a héten pedig hozzánk hasonlóan 3:0-s sikerrel biztosították a helyüket a Magyar Kupa legjobb 8 együttese között. 

Vezetőedzőnk, Tóth Gábor nehéz mérkőzésre számít:

„A Balatonfüred tavaly nagyon stabil csapat volt és idén is az lesz. Van egy bizonyos rendszerük, amit támadásban és védekezésben is megbízhatóan játszanak, ezen kívül képzett és rutinos játékosaik vannak. Ez azért fontos, mert a rutin sok mindenre választ tud adni, a nehéz pillanatokból könnyeben ki tudnak jönni az ilyen csapatok, Füreden pedig több olyan játékos is van, akik már megéltek nagy csatákat és komoly nemzetközi tapasztalattal rendelkeznek. Ennek ellenére úgy gondolom, hogy nekünk sem tőlük, sem mástól nem szabad tartanunk. Azt várom, hogy szoros mérkőzésen, de természetesen békéscsabai győzelem születik.”

A szakember hozzátette, a két gárda tavalyi, békéscsabai mérkőzése rendkívül fontos volt az idény hátralévő részével kapcsolatban:

„A bajnokság hasonló szakaszában találkoztunk a Füreddel, akkor nagyon parázs csata alakult ki és két meccslabdáról tudtunk felállni. A végletekig kiélezett mérkőzés volt, szépen kiszolgálta a közönséget, ha jól emlékszem, 24:22 volt nekik úgy, hogy 2:0-ra vezettek. Innen fordítottunk és nyertünk, ami lendületet adott nekünk az egész szezonra. Itthon játszunk, ami mindig más hangulatot ad a szurkolók révén, hiszen ők folyamatosan mellettünk állnak, ez sokat jelent nekünk.”

Bagyinka Fanni szerint megvan a recept a győzelemhez:

„Örülünk, hogy ennyire jól sikerült a felkészülés és ilyen formában kezdtük a szezont, ezt próbáljuk vinni a továbbiakban is. A füredieket nem ismerjük túlságosan, hiszen idén még nem játszottunk velük, csak videóztunk, az alapján van róluk egy képünk. Minőségi játékosokkal erősítettek nyáron. Ha a saját játékunkat hozzuk, úgy, ahogy eddig, akkor sikerrel zárhatunk szombaton!”

– mondta válogatott feladónk.

Tóth Gábor Marta Drpa sérülésére is kitért:

„A keretünk alkalmas arra, hogy akár mérkőzés közben is beavatkozzunk, ebben szerintem nagyobb a mozgásterünk, mint a Balatonfürednek. Marta sérülését sem aggódjuk túl, keményen dolgozik és remélem, hogy pályára fog tudni lépni. Biztosat egyelőre nem tudunk, ha egy mód van rá, akkor ott lesz szombaton. Ha mégsem, akkor Maria nagyon jó minőséget képes hozni azon a poszton, és nem fogunk megrendülni.”

A találkozót – ami 18:00-kor kezdődik a Városi Sportcsarnokban – Tillmann Gyula és Szabó Péter vezeti majd, a Hunvolley TV pedig élőben közvetíti.

Jegyeket IDE KATTINTVA lehet online megvásárolni a rangadóra.