LEGJOBB 4 KÖZÖTT A MAGYAR KUPÁBAN!

DVTK – Swietelsky-Békéscsaba 0:3 (-15, -17, -19)

Magyar Kupa negyeddöntő, Miskolc. Vezette: Szabó P. , Halász E.

DVTK: Kalmár 2, Tosic 4, Egri 9, Vajdova 11, Hollósi 4, Kiss E. 4. Csere: Kundrák (liberó) , Nagy Flóra, Bátori. Vezetőedző: Németh Szabolcs

Békéscsaba: Bagyinka 2, Aktas 15, Glemboczki 8, Oikonomidou 15, Pintér 7, Sullivan 8. Csere: Kertész (liberók). Vezetőedző: Tóth Gábor

Kedden este Miskolcon vendégszerepelt csapatunk, ahol a immár a legjobb négy közé kerülés volt a tét a Magyar Kupában.

1️⃣ Maria Oikonomidou pontjával indult az összecsapás, de hamar egalizáltak a borsodiak, sőt a vezetést is átvették, így 4:2-nél időt kért a Swietelsky-Békéscsaba stábja.
Hatásos volt a fejmosás, hiszen utolértük riválisunkat, majd elérve az üzemi hőfokot magabiztos előnyre tettünk szert. Sullivan remek blokkokkal tette névjegyét, de többiekre sem lehetett panasz, így tíz ponttal nyertük az első etapot.

2️⃣ A folytatásban sem változott a játék képe, csapatunk helyenként szép játékkal menetelt célja felé, a lelkesen küzdő hazaiak csak helyenként tudták megnehezíteni Kertész Petráék dolgát. Az elmúlt napokban betegséggel küzdő Aktas termelte a pontokat, összeállt a védekezésünk, amivel hibára kényszerítettük ellenfelünket. Nem férhetett kétség hozzá, hogy ki nyeri a szettet.

3️⃣ A harmadik etap elején mindent egy lapra feltéve harcolt a Diósgyőr, míg nálunk a biztos előny birtokában csökkent a koncentráció. A játékrész közepén rendeztük a sorokat, melynek hatására nőtt a differencia, mely megmaradt a találkozó végéig.

Megérdemelten nyerte a BRSE az összecsapást, kiharcolva ezzel az elődöntőbe jutást.

Németh Szabolcs:

Gratulálok a Békéscsabának! Teljes mértékben igazolodott a papírforma. A mai napon mindent megtettünk, de amikor a Békéscsaba tempót váltott arra nem tudtunk reagálni.

Tóth Gábor:

Igyekeztem lehetőség adni, az eddig kevesebb szerepet kapó játékosoknak, akik éltek is a bizalommal. Pontos nyitásaink alapozták meg a győzelmet.