Tóth Gábor: Az a minimum, hogy ezer százalékkal készülünk a Vasas ellen!

Vasárnap következik az Extraliga csúcsrangadója, ugyanis 17:00-tól a címvédő és listavezető Vasast fogadjuk a Békéscsabai Városi Sportcsarnokban. 

Előző cikkünkben összeszedtük ennek a párharcnak a közelmúltbeli eseményeit és jelentőségét, most viszont a jelenre és a jövőre koncentrálunk, azaz a vasárnapi meccsre. Az óbudaiak azért érkeznek, hogy bebiztosítsák alapszakasz-győzelmüket, mi pedig pont ezt szeretnénk megakadályozni. De más szempontból is sokat számíthat ez a meccs.

„Lélektanilag mindkét csapatnak fontos találkozó lesz, egy igazi presztízsmeccs és egy újabb fontos állomása annak a dominanciaharcnak, amiben ez a két gárda részt vesz, függetlenül attól, hogy a bajnokság milyen szakaszában történik. Az a minimum, hogy 1000%-osan készülünk, mert nagyon sokat számít ez a mérkőzés. És ha esetleg bejutunk a kupadöntőbe, akkor ez egy emlékeztető lehet majd arra a csatára. Motiváltnak kell lennünk, nem csak a tavalyi bajnokság miatt, hiszen az egy lezárult dolog. A Vasas kiváló eredményeket és játékot produkál, ezzel fel kell tudni venni a versenyt és ez egy jó alkalom erre. Az MTK-meccsel elkezdődött a visszaszámlálás, és ez egy értékes mérföldköve a hajrának. Nincs sok idő a korrekcióra és a dolgok kijavítására”

– mondta csapatunk vezetőedzője, Tóth Gábor.

A Vasas veretlenül vezeti az Extraligát, mindössze egyetlen pontot vesztett eddig, azt éppen ellenünk a novemberi, budapesti összecsapáson, ahol egyébként 2:1-re vezettünk. A héten biztosította a helyét a Magyar Kupa fináléjában és mi is csatlakozhatunk hozzájuk a jövő héten, de előtte még meg kell vívnunk velük a bajnokságban. Tóth Gábor szerint mindenkinek fontos lesz ez az ütközet:

„Megvoltak a technikai okai annak, hogy a Folyondár utcában 3:2-es vereséget szenvedtünk, ezzel maximálisan tisztában vagyunk, ahogy azzal is, hogy a Vasas nem fog kisebb nyomást gyakorolni és visszavenni. A játékosoknak, az edzőknek, a vezetőségnek és a szurkolóknak is kiemelt esemény egy Békéscsaba–Vasas rangadó, mert ez a két klub viszi a magyar női röplabdázás jó hírét szerte Európában. Ezért is fontos, hogy magas legyen a színvonal és égjen a tűz, egészen odáig, amíg ez a két csapat ilyen szinten működik, mert ebből a rivalizálásból az egész magyar röplabdázás profitálhat szerintem.”

Török ütőnk, Ceyda Aktas ugyan nem volt részese a tavalyi finálénak, de a novemberi meccsen ő is belekóstolt ennek a párharcnak a hangulatába, most pedig szeretne visszavágni a Vasasnak:

„Alig várom a vasárnapot, hiszen itt az idő, hogy revansot vegyünk a Vasason. Az utolsó labdáig harcolni fogunk, de a sikerhez az is kell, hogy csapatként küzdjünk, kevesebbet hibázzunk és játsszuk a saját játékunkat!”

Légiósunk pokoli időszakon megy keresztül, ugyanis nem csak betegség hátráltatta, de szülőföldjét borzalmas természeti csapás rázta meg:

„Az elmúlt egy hónap életem legnehezebb időszaka volt. Poszt-Covid tüneteim voltak, de a klub végig a gondomat viselte, ami komoly biztonságérzetet adott és segített a gyors felépülésben is. Ezért rettenetesen hálás vagyok, és már ki voltam éhezve arra, hogy ismét ott legyek a pályán a csapattal. De időközben sajnos tragikus földrengés sújtotta hazámat, Törökországot, több mint 40 000-en haltak meg, többek között „kollégák” is. Nagyon nehéz ezen túllépni, de amikor a játékra koncentrálhatok és egészségesen léphetek pályára, az erővel, hálával és boldogsággal tölt el. Tudom, hogy a csapat mellettem áll és támogat, valamint az előző meccs előtti megemlékezés is nagyon szimpatikus volt számomra. Jó azt érezni, hogy nem vagyok egyedül!”

Az egyértelmű, hogy egy ilyen rangadó előtt nem kell külön motiválni a lányokat, de garantált, hogy Ceydáért is küzdeni fognak. Kezdés vasárnap 17:00-kor a Városi Sportcsarnokban, a találkozót Mezőffy Zsolt és Adler László fújja. Jegyek még kaphatók partnerünk, a TIXA oldalán.