U17-es csapatunk továbbra is veretlen a középszakaszban!

A mögöttünk hagyott hétvégén az NB I-es csapatunk, valamint az U17-es és az U13-as I. osztályú együttesünk is hibátlanul szerepelt.

🟦 NB I

Az NB I-ben szereplő fiataljaink a hétvégén a sereghajtó Jászberény vendégei voltak. A csabai fiatalok csak a második szettben kerültek kisebb hullámvölgybe, de 17:17 után csak egy pontot engedtek a hazaiaknak, így összességében sima sikerrel abszolválták a mérkőzést.

Jászberény VT–Békéscsabai RSE 0:3 (-12, -18, -13)
Jászberény, 72 néző. V: Barabás, Nagy Zs.

Jászberény: Kovács D. 2, Sléder 10, Juhász V. 6, Faragó 1, Somlai, Fodor 5. Csere: Lagzi-Kovács, Oszvald (liberók), Berényi, Csiki, Kocsi, Farkas V. Vezetőedző: Deme Gábor.

BRSE: Gellén 10, Mikus 5, Feld 1, Sinka 14, Lázár 1, Fekete G. 8. Csere: Kucsera (liberók), Korcsok 10, Fekete R. 5, Szécsi. Vezetőedző: Nagy Attila.

Nagy Attila:

„Annak ellenére, hogy viszonylag sima győzelmet arattunk, számomra valamilyen megfejthetetlen okból ma is rengeteg nyitást rontottunk, és a második szettben a játékunk minősége is sokat romlott. Próbálunk dolgozni a hét minden napján, hogy ez ne így legyen a jövőben. A következő hetekben nagyon magas színvonalú mérkőzések várnak ránk, bízom benne, hogy a csapat a jó úton halad tovább! Gratulálok a lányoknak, ez egy szép győzelem volt.”

🟦 U17 I. osztály

Csonka hétvégével folytatódott az U17 I. osztály középszakasza, mert a soron következő egyik ellenfél sajnos betegség miatt kénytelen volt lemondani a fordulót. Így egy mérkőzés várt lányainkra, amit a Gödöllő gárdája ellen vívtak. Kiélezett szettekben, de magabiztos győzelemmel abszolválták a mieink a mérkőzést, így egy újabb 3:0-s győzelmet zsebelhettek be.

Eredmény:
BRSE Fehér–Gödöllői RC 3:0 (20, 21, 22)

BRSE: Fekete Ramóna, Gulyás Bernadett, Hermeczi Bernadett, Erdős Dalma, Mészáros Petra, Fekete Boglárka, Csatári Zsanna, Lovas Noémi, Gajdács Lina, Matuska Orsolya, Nánási Zoé, Liker Boglárka. Edző: Csányi Roland

Csányi Roland:

„Kevés rotációs lehetőséget adott sajnos ez az egy mérkőzés, de így is mindenki pályára tudott lépni. A Dunakanyar játékosainak mihamarabbi gyógyulás kívánunk!”

🟦 U13 I. osztály

Az U13 I. osztályú bajnokság szombati játéknapján a csabaiak az Újpest otthonába látogattak, hogy a házigazda mellett a Kecskeméti Sportiskola fiataljaival mérjék össze tudásukat. A csabai lányok két izgalmas mérkőzésen tudtak nyerni, és megerősítették pozíciójukat a tabellán.

Eredmények:
BRSE Fehér–KESI ‘A’ 2:1 (5, -25, 20)
BRSE Fehér–UTE U13 Lila 2:1 (-22, 17, 13)

BRSE: Matvon Anna, Bartha Flóra, Béres Dóra, Szkaliczki Nóra, Szabolcsi Szilvia, Kincses Zsaklin, Borbola Olívia, Csicsely Ágnes, Baiczer Niké, Botyánszki Boróka, Albrecht Jázmin, Fogarasi Zsófi. Edző: Nagy Attila.

Nagy Attila: 

„Még mindig többet izgultunk, mint játszottunk, de két szép győzelmet arattunk ma, és ez örömteli.”

🟦 U13 II. osztály

Folytatódott az U13 II. osztály keleti csoportjának középszakasz versenysorozata. Szombaton Miskolcra utaztak a BRSE röplabdázói, ahol a Dunakeszi, illetve a Miskolc csapatai ellen kellett megmérkőzniük. Az első találkozó első játékrésze nagy csatát hozott a VSD ellen, sajnos a csabai lányok a minimális két ponttal alulmaradtak. Utána magabiztos játékot produkálva sikerült az egyenlítés a második szettben, a harmadik felvonásban viszont ismét a Dunakeszi örülhetett. A második mérkőzésen az első két szettet magabiztosan uralták a házigazda miskolciak, de a harmadik etap már ismét szorosra sikerült és újfent csak két pont döntötte el, hogy ki nyeri az utolsó játszmát.

Eredmények: 
VSD–BRSE Kék 2:1 (-24, 19, -12)
Miskolci Sportiskola–BRSE Kék 3:0 (-17, -14, -24)

BRSE Kék: Bócsik Lili, Eitel Dorka, Gólya Enikő, Laczó Mira, Potocska Bianka, Szabó Adrienn, Szarvas Kitti, Szikora Réka, Tóth-Veress Gréta, Varga Szonja. Edző: Németh Ferenc.

Németh Ferenc: 

„A Dunakeszi ellen már meggyőzőbb játékot mutattunk, mint legutóbb, de sajnos ez még mindig nem volt elég a győzelemhez. A második mérkőzést végig kézben tartotta a miskolci csapat, a játék több elemében is jobbak voltak nálunk.“