A Vasas és Ronaldinho is játszott már a kupadöntő helyszínén

A magyar röplabda krémje új helyre költözik a hétvégén, ugyanis a budapesti Riz Levente Sport- és Rendezvényközpontban rendezik a DRK Magyar Kupa-döntőt. Bemutatjuk, hol lép pályára a négy legjobb női és férfi csapat, köztük mi is vasárnap 19:45-kor a Vasas Óbuda elleni fináléban.

Az ország egyik legújabb sportlétesítménye kevesebb mint egy évvel ezelőtt nyitotta meg kapuit Budapest legnagyobb kerületében, a tizenhetedikben. A fővárosiak által sokszor „Rákosborzasztónak” csúfolt Rákosmente valóban Budapest perifériáján helyezkedik el, azonban az elmúlt egy-két évtizedben vidékies külterületből igazi modern kertvárossá változott. Az infrastruktúra dinamikus ütemben fejlődött, viszont igazi sportkomplexuma továbbra sem volt a kerületnek, egészen tavalyig.

A végleges döntés még 2009-ben született meg az épület névadója, Riz Levente révén. A 2019-ben nagyon fiatalon, mindössze 44 évesen elhunyt politikus 2006-tól haláláig töltötte be a polgármesteri pozíciót a kerületben, ő volt az, aki a helyszínt is kijelölte. A csarnok a korábbi Rojik-pályák területén helyezkedik el a fő útvonalnak számító Pesti úton, közel a városközponthoz, míg közvetlen szomszédságában két templom, a Népkert, egy rendezvény- és egy művelődési ház, a Rákos-patak, a Rojik másik pályája, valamint a Pál Apostol Katolikus Általános Iskola és Gimnázium található – ahol egyébként Riz Levente is tanított.

A létesítmény abszolút multifunkcionális, a Ferencváros férfi kézilabdacsapata is itt fogadta ellenfeleit az Európa-ligában, az MTK női kézilabdázóinak ez a de facto otthonuk, a Szent Benedek Röplabda Akadémia a CEV-kupameccseit bonyolította le itt, és még maga Ronaldinho is tiszteletét tette egyszer egy teqball-rendezvényen. Kupadöntős ellenfelünk, a Vasas Óbuda számára egyértelműen hazainak számít a pálya, hiszen a csapat itt játszotta itthoni mérkőzéseit a Bajnokok Ligájában, míg nekünk ez lesz az első fellépésünk a magyar röplabda új fellegvárában. Két játékosunknak, Bagyinka Fanninak és Pintér Andreának szerencsére van tapasztalata a helyszínt illetően, hiszen a magyar női válogatott tavaly nyár végén két Európa-bajnoki selejtezőt játszott a Riz Levente Sport- és Rendezvényközpontban.

Természetesen nemcsak sporteseményeknek, hanem közösségi programoknak, szórakoztató és kulturális rendezvényeknek, valamint iskolai eseményeknek is otthont adhat a csarnok, és ezekre már mind-mind volt is alkalom.

Az aréna nagyjából 1500 fő befogadására alkalmas, a lelátók a küzdőtér hosszanti oldalain találhatók. Oldalt és hátul van parkolási lehetőség, míg a bejáratok előtt tágas területen gyülekezhetnek a szurkolók. Tömegközlekedéssel rengeteg módon, összesen 12 különböző buszjárattal megközelíthető, Rákosliget vasútállomástól pedig körülbelül 10 percet kell sétálni a csarnokhoz.

A helyszín tehát készen áll, már csak meg kell tölteni. Harcoljunk együtt a Magyar Kupa-győzelemért!

(Fotó: rsr.hu)