Simán nyertek a fiatalok Balatonfüreden!

Április első hétévégéjén az NB I-es csapatunk, valamint az U13-as alakulataink léptek pályára az utánpótlás-bajnokságokban.

🟦 NB I

A női NB I-ben szereplő fiókcsapatunk a Balaton partjára látogatott szombat délután azzal a nem titkolt céllal, hogy visszavágjon az őszi, hazai pályán elszenvedett ötszettes vereségért. Ezúttal nem kellett ilyen hosszú mérkőzésen küzdeni, mert a csabai fiatalok alig egy óra leforgása alatt a játék minden elemében magasan ellenfelük fölé nőttek. Nagy Attila tanítványai kapott ász nélkül, egyetlen nyitásrontással hozták le a mérkőzést, és ezzel megerősítették helyüket a tabellán. 

Eredmény:
Szent Benedek RA–Békéscsabai Röplabda SE 0:3 (18, -12, -15)
Balatonfüred, 34 néző. V: Szabó Zs., Veress.

SZBRA: Mayerhoffer 6, Tóth S. 8, Schneider 5, Orosz 10, Sólyom, Gergácz 4. Csere: Balogh E. (liberó), Egri B., Lovász, Spándli, Szakály 2, Krakoczki. Vezetőedző: Fésüs Irén.

BRSE: TUSKA 13, KORCSOK 6, FELD 2, SINKA 18, Lázár 4, Fekete G. 6. Csere: Kucsera, Erdei (liberók), Szatmári, Fekete R., Mikus 3, Szécsi. Vezetőedző: Nagy Attila.

Szőke Zoltán: 

„Ezen a meccsen nem tudok senkit kiemelni, voltak ugyan szép megoldásaink, de nagyon kevés. Mindenki a tudása alatt játszott. Félünk a pályán az ellenféltől és egymástól is, ezért nem tudunk csapatként működni. A játékosok mindent megkapnak, hogy ez ne így legyen, de ameddig nem változik meg mindez, addig nem tudunk előrelépni.”

Nagy Attila: 

„Ma nagyon összeszedettek és motiváltak voltunk az egész mérkőzés alatt. Elsősorban a nyitásaink működtek szinte hiba nélkül, s ehhez társult egy nagyon erőteljes támadójáték, ami el is döntötte ma a mérkőzés sorsát.”

🟦 U13 I. osztály

Vasárnap Budapestre látogatott az U13 I. osztályban szereplő csapatunk. A fiatalok előbb a Kaposvár, majd később a Gödöllő csapataival mérkőztek meg, és mindkét találkozón viharsarki siker született. Igaz, a Kaposvár ellen sima háromszettes győzelemnek örülhettünk, míg a Gödöllő ellen a nagy csatában elveszített első szett után, hátrányból kellett fordítaniuk a csabai lányoknak.

Eredmények:
BRSE Fehér–KASI U13 Sárga 3:0 (14, 17, 5)
BRSE Fehér–Gödöllői RC 3:0 (-27, 15, 9)

BRSE: Matvon Anna, Béres Dóra, Szabolcsi Szilvia, Szkaliczki Nóra, Kincses Zsaklin, Csicsely Ágnes, Baiczer Niké, Botyánszki Málna Boróka, Albrecht Jázmin. Edző: Nagy Attila.

Nagy Attila: 

„Már az első mérkőzésen is kissé ijedten és sok hibával játszott a csapat, ennek ellenére simán nyertünk. A második találkozó első szettjében aztán erre is rátettünk egy lapáttal. A pozitívum, hogy ezek után volt tartása a csapatnak és tudott váltani, ennek köszönhető a győzelmünk.”

🟦 U13 II. osztály

Vasárnap hazai pályán fogadta az U13 II. osztályban induló BRSE Kék csapat a Jászberény, illetve az UTE együttesét. Az első mérkőzésen szép játékkal sikerült kicsit megszorongatni a tabellán jelenleg második helyet elfoglaló NBARA 2 csapatát. A második összecsapáson az UTE ellen mindenki kapott játéklehetőséget, és szép egyéni teljesítmények is születtek. 

Eredmények:
BRSE Kék–NBARA 2 0:3 (-20, -20, -19)
BRSE Kék–UTE U13 2:1 (21, 14, -19)

BRSE Kék: Bencsik Rebeka, Bócsik Lili, Eitel Dorka, Gólya Enikő, Laczó Mira, Potocska Bianka, Szabó Adrienn, Szabó Kitti, Szarvas Kitti, Szikora Réka, Tóth-Veress Gréta, Varga Szonja. Edző: Németh Ferenc.

Németh Ferenc: 

„Gratulálok a játékosaimnak a mai teljesítményhez! A Jászberény ellen több szettben sem kellett volna sok a játszma nyeréshez, illetve az UTE csapatát sikerült végig koncentrált játékkal legyőznünk.”