Mozgalmas hétvégén vannak túl a fiatalok

Húsvét után belecsaptak a lecsóba utánpótlás-csapataink, ugyanis az NB I-ben, U20-ban, valamint az U15 három osztályában is jelenésük volt.

🟦 NB I

A szombati U20-as budapesti forduló után nem maradt sok pihenője NB I-ben szereplő fiataljainknak, hiszen másnap reggel Veszprémbe indult a csapat, hogy a tabellán a bronzéremért küzdő VESC vendégeként megpróbáljon meglepetést okozni.

Az első szett rémálomszerű kezdése (5:15) után magukra találtak a fiatalok és egyre tetszetősebb játékkal zárkóztak a hazaiakra, amikor egy kiváló centertámadás után Lázár Kamilla szenvedett bokasérülést (20:23). Ez meg is fogta a csapatot, a szett elvesztése után a következőben sem tudtak nagyobb sebességi fokozatba kapcsolni, így 0:2-nél az a kérdés maradt nyitva, hogy tud e szépíteni a viharsarki alakulat. A harmadik szett sokáig nyitott volt, a végjátékra 17:16-os hazai vezetéssel fordultak a csapatok, amikor ismét megakadt a csabai gépezet, így ezt a szettet is a veszprémiek nyerték.

NB I 21. forduló:
VESC–Békéscsabai Röplabda Sportegyesület 3:0 (20,15,19)

VESC: ARAUJO 18, Deli 3, SÓLYOMVÁRI 12, THOMPSON 12, Nagy 7, Horváth 7. Csere: Tóth (liberó), Molnár-Pintér, Szalczinger. Vezetőedző: Szokolikné Kalmár Judit.

BRSE: MIKUS 5, Fekete G 4, Feld 1, Sinka 12, Tuska 3, Korcsok 5, Csere: Kucsera, Erdei (liberók), Gellén 2, Fekete R 3, Lázár 2. Vezetőedző: Nagy Attila.

Szokolikné Kalmár Judit: 

„A szezonban ránk háruló feladatokat egy meccs kivételével elvégeztük. Büszke vagyok a csapatra, remekül játszottak. A Békéscsaba időnként szorossá tudta tenni a meccset, de mindig volt a csapatban olyan játékos, aki új lendületet adott. Lévén utolsó hazai mérkőzés, köszönjük szépen a közönség egész szezonbeli szurkolását! Jövő héten Debrecenben zárjuk a szezont és reméljük, a helyezésünkkel is elégedettek leszünk.”

Nagy Attila: 

„Nyitásfogadásban nem remekeltünk ma, és ez rányomta a bélyegét a találkozóra. Érezhető volt a tegnapi két meccs és utazás, valamint a sérülés is rosszkor jött, így összességében azzal vagyok elégedett, hogy küzdöttünk becsülettel.”

🟦 U20 I. osztály

Szombaton Budapesten, az MTK otthonában lépett pályára U20-as csapatunk. A hazaiak mellett az SZRSE fiataljai voltak az ellenfelek, akik ellen az első találkozón még kicsit a buszban ragadtak a csabaiak, igy hátrányból kellett nyerni, amelyet meg is tettek a viharsarkiak, így 3:1-es sikerrel kezdték a napot. A hazaiak ellen aztán egy tükörsima mérkőzés következett, azaz két szép győzelemmel utazhatott haza a csapat.

Eredmények:
BRSE Fehér–Szegedi RSE 3:1 (-24, 21, 18, 18)
BRSE Fehér–MTK Budapest 3:0 (14, 14, 10)

BRSE: Sinka Dalma, Tuska Brigitta, Gellén Viktória, Fekete Gréta, Fekete Ramóna, Kucsera Jázmin, Erdei Kinga, Nánási Zoé, Feld Bettina, Lázár Kamilla, Szatmári Lilla, Korcsok Karolina, Mikus Nina, Szécsi Panna. Edző: Nagy Attila.

Nagy Attila: 

„Szép két siker volt, sokszor nagyon jól játszottunk ma, néha pedig jól küzdöttünk, így megérdemelt a két győzelmünk.”

🟦 U20 II. osztály

Vasárnap idegenben, a Miskolci Egyetem E/4 Tornacsarnokában lépett pályára a BRSE Kék csapata a Torma Ágnes U20-as Bajnokság II. osztályú küzdelmeiben. Az első mérkőzésüket a házigazda DVTK csapata ellen játszották lányaink, amely ellen 3:1-es vereséget szenvedtek. Fegyelmezetten, határozottan röplabdáztak a lányok az első szettben és megérdemelten nyerték azt, de a folytatásban nem tudták ezt a stabilitást hozni és az egyre lelkesebben játszó miskolci együttes innentől kezdve nem adta ki a kezéből az irányítást és megérdemelten nyerte a mérkőzést. A második mérkőzésüket a DKLSN 20A csapata ellen játszották a lányaink, amellyel szemben 3:2-es győzelmet arattak. Az első két szettben nehezen állt össze a játék, de a folytatásban önmagukat átlépve a lányok szép lassan magukra találtak és nagy csatában megnyerték a mérkőzést.

Eredmények:
DVTK–BRSE Kék 3:1 (-16, 21, 17, 22)
BRSE Kék–DKLSN 20A 3:2 (-16, -22, 14, 23, 10)

BRSE Kék: Mészáros Petra, Nagy Panka Julianna, Erdős Dalma, Tóth Adrienn, Lovas Noémi, Hermeczi Bernadett Szabina, Csatári Zsanna, Frisnyicz Karina, Matuska Orsolya, Fekete Boglárka, Bánfi Panna Petra, Arányi Alexandra Tímea, Liker Boglárka. Edző: Toma Sándor.

Toma Sándor:

„Nehéz napon vagyunk túl! Nagyon sok hibával játszottunk, de ami pozitívum, hogy sikerült felállnunk és kijönnünk ebből a gödörből. Le kell vonnunk a tanulságokat és dolgozni tovább.”

🟦 U15 I. osztály

Vasárnap hazai környezetben, a Békéscsabai Röplabda Akadémián lépett pályára a BRSE U15 Fehér csapata a dr. Kotsis Attiláné Országos Gyermek Bajnokság I. osztály küzdelmeiben. Az első mérkőzésüket a Vasas SC U15 Kék csapata ellen játszották lányaink, amely ellen 3:2-es győzelmet arattak. Izgatottan kezdték a lányok a mérkőzést és az első szettet el is vesztették, ám a folytatásban újra magukra találtak. A negyedik szettben mérkőzéslabdájuk volt, amit nem tudtak érvényesíteni, de az ötödik szett megnyerésével hozták a kötelezőt a nagyon lelkesen és végig küzdő ellenfelükkel szemben. A második mérkőzésüket a Nyíregyháza ellen játszották lányaink, amellyel szemben nagyon nagy küzdelemben sikerült felülkerekedniük és 3:2-re nyerniük. Az egész mérkőzés folyamán jól röplabdáztak a lányok és dominálni tudtak, de az első két szettben hiába vezettek 4-5 ponttal ellenfelükkel szemben, 20 pont felett azokat nem sikerült befejezi. Viszont a folytatásban nem adták fel küzdöttek és mindent megtettek a győzelemért a tabella második helyezettje ellen. Az ötödik szett nagyon kiélezett csatát hozott, amit a végjátékban drámai csatában nyerni tudtak.

Eredmények:
BRSE Fehér–Vasas SC Kék 3:2 (-22, 22, 20, -25, 12)
Nyíregyháza–BRSE Fehér 2:3 (23, 23, -14, -14, -16)

BRSE Fehér: Baji Panni, Ijjas Zsófia, Kollár Kamilla, Samu Lili Csilla, Farkas Andrea, Tóth Szonja Szófia, Szikora-Pribojszki Petra, Gajdács Lina, Gulyás Bernadett, Széll Luca Ágota, Szabó Mercédesz, Kocsondi Sára, Kósa Nikolett, Komlódi Luca. Edző: Toma Sándor.

Toma Sándor:

Nehezen indultunk be a Vasas ellen, görcsös volt a játékunk és ezzel magunkra engedtük ellenfelünket, de a második szettől örömteli, hogy tudtunk dominálni. A negyedik szettben meccslabdánk volt, amit nem tudtunk megcsinálni és így igazán izgalmassá tettük a mérkőzést a jól küzdő ellenfelünkkel szemben. A Nyíregyháza elleni mérkőzés egy újabb mérföldkő a csapat életében, hiszen a második helyezett csapatot tudtuk legyőzni, olykor nagyon magas színvonalú játékkal. A mérkőzés folyamán végig tudtunk dominálni és a második szett elvesztése után sem volt kérdés, hogy mindent megteszünk a győzelemért. Egy fontos dolgunk van: megtanulni 20 pont felett befejezni a szetteket. Gratulálok a csapatnak!”

🟦 U15 II. osztály

A soron következő bajnoki forduló alkalmával Gödöllőre látogatott U15 II. osztályú csapatunk, ahol a házigazda mellett a Budaörs csapatával mérhette össze erejét. Az első mérkőzésen egy szett kivételével végig irányítva a játékot, magabiztos győzelmet gyűjtöttek be mieink, majd a második felvonásban a nagy rivális gödöllői csapat következett. Az első játszmában megadták a csabaiak az alaphangot, jó játékkal rukkoltak elő, de ezután mentálisan magukra engedték az ellenfél csapatát. Ettől kezdve egy végletekig kiélezett csatában végül házigazda örülhetett. 

Eredmények:
BDSE–BRSE Kék 1:3 (-14, 22, -12, -8)
Gödöllői RC–BRSE Kék 3:2 (16, -21, 22, -21, 13)

BRSE: Huszár Lia, Szász Lívia, Nemes Renáta, Puskás Dóra, Szalóki Vanda, Vozár Tünde, Vavrek Borka, Ladányi Aida, Mészáros Nóra, Orvos Gréta, Balogh Adél. Edző: Csányi Roland.

🟦 U15 III. osztály

Folytatódott az U15 III. osztály keleti csoportjának középszakasz versenysorozata. Vasárnap Budapestre utaztak a BRSE röplabdázói, ahol a Jászberény, illetve a Palota csapataival kellett megmérkőzniük. Az első összecsapást a jászberényi csapat ellen vívta a csabai alakulat, amely előtte 3:2-es mérkőzésre kényszerítette a Palota együttesét. A BRSE taktikus, erős szerváin és jól szervezett védekezésén viszont nem talált fogást az ellenfél, így 3:0-s szettaránnyal ért véget a találkozó. A házigazda ellen folytatta a tornát a Békéscsaba, a Palota nagyon magabiztosan kezdett, a hazai szurkolók parázs hangulatot teremtve kiszurkolták a sok hibával játszó csabaiak ellen a szettgyőzelmet. A folytatásban a BRSE játékosai megmutatták, hogy tudnak ők sokkal jobban is játszani, és innentől végig uralva a mérkőzést 3:1-re nyertek.

Eredmények:
NBARA–BRSE Zöld 0:3 (12, 10, 10)
BRSE Zöld–Palota RSC 3:1 (-18, 17, 14, 15)

BRSE Zöld: Botyánszki Boglárka, Eitel Zsófi, Huszár Kamilla, Kender Eszter, Kovács Nóra, Rácz Hanna, Szabó Zsófia, Szalai Eszter, Szikora Rebeka, Zsilinszki Klaudia. Edző: Németh Ferenc.

Németh Ferenc: 

„Az első mérkőzésen hoztuk a kötelező győzelmet. A második találkozót sok hibával kezdtük, amikor a folytatásban sikerült lecsökkentenünk ezek számát, akkor mindig megnyugtató előnyre tudtunk szert tenni, ami meghozta a játékosok önbizalmát is.”