Megszerezte a hazai bronzérmet az U17-es csapat!

Harmadik helyen végzett a BRSE csapata a Szalayné Sebők Éva U17 Országos Bajnokságban, miután a bronzmérkőzésen 3:0-ra legyőzte a Nyíregyházát a Békéscsabai Röplabda Akadémián rendezett hatos döntőben.

Alap- és középszakaszgyőztesként, ráadásul hazai környezetben várhatta a hatos finálét a BRSE U17-es I. osztályú csapata. A pénteki csoportküzdelmek akadályait könnyedén vette Csányi Roland együttese, mert bár a legelső szettet még elveszítette a Nyíregyházával szemben, a következő hármat behúzta, az UTE-nak pedig még 20 pontot sem engedett a játszmákban, így csoportgyőztesként egyből az elődöntőbe jutott a viharsarki gárda.

Ott a Vasassal találkozott szombaton, amely előtte öt szettben múlta felül a keresztjátékban az UTE-t, és az elődöntő is hasonló, maratoni csatát hozott. A piros-kékek igencsak meglepték a hazaiakat, jobban bírták a hosszú összecsapást és végül ők jutottak a vasárnapi fináléba.

Nem búslakodhattak sokáig a csabai lányok, hiszen mindenképp szerettek volna bronzéremmel vigasztalódni, és ez sikerült is a Nyíregyháza ellen! A hazaiak csak a második szettben ütköztek komoly ellenállásba, de a hárított játszmalabdák és a megfordított szett meghozták az áttörést, a harmadik játékrészben pedig domináns teljesítménnyel zárták a tornát, egyúttal megszerezték a harmadik helyet is!

Eredmények
Csoportmérkőzések:
Nyíregyháza–BRSE 1:3 (20, -17, -23, -13)
BRSE–UTE 3:0 (15, 19, 14)

Elődöntő:
BRSE–Vasas 2:3 (-21, 15, -20, 23, -11)

Bronzmérkőzés:
BRSE–Nyíregyháza 3:0 (16, 26, 11)

Végeredmény:

1. Szent Benedek Röplabda Akadémia

2. Vasas

3. BRSE

4. Nyíregyháza

5. UTE

6. MTK

A torna legjobb előkészítő játékosa: Fekete Ramóna (BRSE).

BRSE: Gajdács Lina, Mészáros Petra, Fekete Ramóna, Erdős Dalma, Lovas Noémi, Hermeczi Bernadett Szabina, Csatári Zsanna, Frisnyicz Karina, Matuska Orsolya, Fekete Boglárka, Samu Lili Csilla, Gulyás Bernadett, Nánási Zoé, Liker Boglárka. Edző: Csányi Roland, másodedző: Filius István.

Csányi Roland:

„Nem várt fordulatot jelentett számunkra az elődöntő. Nem bíztuk el magunkat, úgy mentünk fel a pályára, hogy azt győztesként akarjuk elhagyni. A jövő héten leülünk a lányokkal és a velünk dolgozókkal, hogy megnézzük, milyen problémákba ütköztünk, legyen az mentális vagy technikai kérdés. Szombat este és vasárnap a bronzmeccs előtt is átbeszéltük a dolgainkat, elhatároztuk, hogy semmi más nem történhet, csak az, hogy a számunkra legfényesebb éremmel, a bronzzal fejezzük be a hatos döntőt. Csak egyszer kaptunk ki a tornán, de tulajdonképpen minden mérkőzésünkről elmondható, hogy nem tudott átszakadni az a gát, ami végül a bronzmeccs végén igen. Onnantól pedig nem is tudtak minket megállítani.”