Az UTE ellen az első hazai győzelem a cél!

Az elmúlt 10 napban egyértelműen felszállópályára kerültünk, hiszen a Magyar Kupában, majd az Extraligában is 3:0-s idegenbeli sikert arattunk, pénteken pedig az UTE ellen megszerezhetjük szezonbeli első hazai győzelmünket is!

A mérkőzés érdekessége, hogy eredetileg a 10. fordulóban fogadtuk volna az újpestieket, mi pedig most látogattunk volna a fővárosba, de a szövetség jóváhagyásával megcseréltük a pályaválasztói jogokat. Azaz pénteken mi leszünk a házigazdák, a vendégszereplésünkre pedig az év utolsó előtti napján, december 30-án kerül sor.

Ellenfelünk sorozatban harmadszor lép pályára idegenben, az első két találkozóján egyaránt 3:1-es vereséget szenvedett. Először a jelentősen megerősített MÁV Előre ellen maradt pont nélkül Horváth András együttese, majd a címvédő Vasas otthonából távozott üres kézzel, de ezekkel együtt sem szabad lebecsülni, ráadásul a minap egy kubai utánpótlás-válogatott ütőjátékossal is erősített a lila-fehér klub.

Centerünk, Bodnár Dorottya szerint a Kaposvár ellen sikerült a jó útra lépni, már „csak” rajta kell maradni:

„Kevesebb hibával játszottunk és dominálni tudtuk a mérkőzést. Jobban működtek a játékelemek, mentálisan is erősebbek voltunk, nem ragadtunk be egy-két hiba után sem és betartottuk a megbeszélteket. Nagyon fontos lesz az UTE ellen is, hogy fejben ott legyünk és felszabadultan, fegyelmezetten játsszuk a saját játékunkat.”

Tóth Gábort először a szezonkezdés tanulságairól kérdeztük:

„Egy formálódó csapatnál értelemszerűen lehetnek hullámvölgyek, de nincsen sok időnk, úgyhogy ezt próbáljuk redukálni. A Nyíregyháza ellen nyilvánvaló volt, hogy dinamikában és egységben sem voltunk készen, azóta viszont jó visszacsatolásokat kaptam, például a Kaposvár ellen is. Messzemenő következtetéseket egyikből sem szabad levonni, mert rengeteg minden befolyásolja az eredményességet, de az biztos, hogy most már egységesebbnek látom a társaságot és fejlődő pályára álltunk. Remélem, ez folyamatos tendencia lesz és a szív is ki fog jönni. Lassan el kell érnünk egy olyan felkészültségi szintet, ami arra predesztinálhat minket, hogy a jelenlegi lengyel éllovas Bielsko-Biala ellen akár meglepetést is tudjunk okozni a CEV-kupában, hiszen számunkra az lesz a fő esemény.”

A vezetőedző hozzátette, szerinte a Kaposvár legalább annyira jó csapat, pláne otthon, mint a Nyíregyháza, de nem tehetik meg, hogy most visszalépjenek. Ez a gárda úgy tud sikeres lenni, ha belül ég a tűz és csapatként lép fel, a korábbiakkal ellentétben. 

Ami pénteki ütközetet illeti, úgy fest, megvan a siker receptje:

„Felfedezni véltem egy bizonyos elképzelést, amit az Újpest játszani szeretne, szerintem egy jó felfogás, de erre meglesz a reakciónk is, és az a dolgunk, hogy megtörjük őket. Elméletben már megvan a módszerünk és remélem, gyakorlatban is sikerül megvalósítani, viszont többet nem árulnék el.”

Kezdés 18:00-kor a Békéscsabai Városi Sportcsarnokban, a találkozót Jámbor Tamás és Bátkai-Katona Ágnes vezeti, Hunvolley TV pedig élőben közvetíti. Jegyek még kaphatók EZEN A LINKEN!