NB I: Sima győzelem Újpesten!

Október utolsó hétvégéjén az NB I-es együttesünk mellett az U20-asok és az U15-ösök is pályára léptek, sőt az U20-as alakulat csapatépítőt is tartott!

🟦 NB I

Kiválóan sikerült NB I-es fiókcsapatunk szombati vendégjátéka, miután az UTE otthonában alig egy óra leforgása alatt három sima szettben abszolválták a soros bajnokijukat. Nagy Attila tanítványai hasonló elánnal kezdték a találkozót, mint a múlt héten, ezúttal azonban nem torpantak meg két megnyert szett után, a harmadikban is jól röplabdáztak és lezárták az összecsapást. A csabaiak két újoncot is avattak, hiszen Mészáros Petra és a mindössze 14 éves Szalay Szonja is élete első NB I-es mérkőzésén mutatkozhatott be.

NB I, 4. forduló:

UTE U21–Békéscsabai Röplabda SE 0:3 (-13, -19, -18)

Budapest, UTE Csarnok, 82 néző. V.: Varjasi, Barabás.

UTE U21: Báder 3, Riesz 3, Rádosi 4, Borsos 3, Correa 8, Csereklye 1. Csere: Pusztai (liberó), Rácz 8, Fölker 1, Győr, Kállai 5, Vezetőedző: Selmeczi Zsuzsanna.

BRSE: Gajdács 11, Mikus 4, László 8, Gergácz 9, Korcsok 5, Fekete R. 3. Csere: Erdei (liberó), Budai 3, Fekete G. 4, Mészáros, Szatmári 1, Szalai 1. Vezetőedző: Nagy Attila.

Nagy Attila:

„Ma sikerült nagyon határozottan és a mérkőzés nagy részében összeszedetten röplabdáznunk. Ez mindenféleképpen döntő volt, nyitásfogadásban ma jobban teljesítettünk, mint az előző mérkőzésen. Ebben a játékelemben sokat javultunk. Örülök a szettveszteség nélküli győzelemnek és a három pontnak. Gratulálok a csapatnak, készülünk a további feladatokra.”

🟦 U20 I. osztály

A múlt hétvégén hazai rendezéssel folytatódott az U20 I. osztályú bajnokság, ahol a Szeged és Nyíregyháza csapatait látták vendégül a mieink.

Az első felvonásban a csongrádiakkal mérhették össze erejüket, ahol kezdetben volt ok a bizakodásra, azonban végül a vendégcsapat zsebelhette be a győzelmet. A második mérkőzésen a jó erőkből álló Nyíregyháza volt az ellenfél, ahol ezúttal jobban megizzasztották egymást a felek, mint a néhány héttel ezelőtti felkészülési tornán, de végül itt is a vendégek örülhettek a sikernek. 

Eredmények:
SZRSE Narancs–BRSE 3:1 (23, -15, 21, 19)
Nyíregyháza–BRSE 3:1 (-21, 13, 18, 22)

BRSE: Gulyás Bernadett, Hermeczi Bernadett, Matuska Orsolya, Csatári Zsanna, Frisnyicz Karina, Szécsi Panna, Arányi Alexandra, Mészáros Petra, Eged Karolina, Nemes Renáta, Liker Boglárka. Edző: Csányi Roland, Stefanovics Krisztián. 

Csányi Roland:

„Ezúttal reális esélyünk lett volna megszerezni az első győzelmünket, ami nagyon jól jött volna a félidei elszámolásnál, de hagytuk kicsúszni a kezünk közül az első mérkőzést, amiért csalódott vagyok. Ezután változásokat eszközöltünk a kezdő sorban, akik így ebben a felállásban teljesen más arcukat mutatták a Nyíregyháza ellen. Ha azt nézem, hogy a felkészülési mérkőzésünkhöz képest mennyit léptünk előre, akkor van okunk a bizakodásra, de nem elégedhetünk meg ennyivel, jobban és többet kell gyakorolnunk, ami előbb-utóbb a sikert is meghozza a csapat számára.”

A fordulóra egyébként különleges eseménnyel hangolódott a csapat, szombaton ugyanis közösségépítő családi sportnapot tartott a gárda, ahol a sport mellett lehetőség volt arra, hogy a szülők és a játékosok egyaránt jobban megismerjék egymást. 

🟦 U15 I. osztály

Szombaton hazai környezetben, a Békéscsabai Röplabda Akadémia Molcsányi Rita pályáján játszotta második tornáját a BRSE U15 Fehér csapata a dr. Kotsis Attiláné Országos Gyermek Bajnokság I. osztályú küzdelmeiben. Az első találkozót a SZOSI A csapata ellen játszották lányaink, amely ellen 3:1-es győzelmet arattak. Kicsit izgatottan kezdték a mérkőzést, de magára talált a csapat és egységes játékkal, folyamatosan erősödő határozott nyitásokkal nyerte meg az összecsapást.

Másodjára a Vasas SC Piros csapata ellen léptek pályára a csabai lányok, ahol az elsődleges cél az volt, hogy próbáljanak minél tovább pariban maradni ellenfelükkel. Sajnos nem sikerült ezen a mérkőzésen szettet rabolniuk a még egységesebb riválisukkal szemben, így 3:0-ra alulmaradtak.

Eredmények:
BRSE Fehér–SZOSI A 3:1 (-22, 13, 26, 12)
Vasas SC Piros–BRSE Fehér 3:0 (11, 14, 10)

BRSE Kék: Mészáros Nóra, Kocsondi Sára, Szabó Zsófia, Kovács Alexandra, Puskás Dóra, Ladányi Aida Anna, Huszár Kamilla Klára, Huszár Lia Hanna, Zsilinszki Klaudia Judit, Nagy Noémi Gréta. Edzők: Toma Sándor, Takács Doroti.

Toma Sándor: 

„Az első mérkőzésünket kicsit idegesen kezdtük, de nagyon akartak a lányok és hozták a kitűzött célt. A Vasas ellen még fejlődnünk és érnünk kell. Örülök, hogy mindenki nagyon akart és küzdött, gratulálok a lányoknak. Meg fogjuk beszélni a mérkőzésen tapasztaltakat és dolgozunk tovább!”

🟦 U15 II. osztály

Két igazi rangadó várt U15 II. osztályú csapatunkra szombaton, hiszen az első forduló után három veretlen együttes maradt, s pont ez a trió mérkőzött meg egymással a második körben. 

A Békéscsabai Röplabda Akadémián a szülők jóvoltából kiváló hangulatban kezdődött meg a Szeged elleni találkozó. A csabai lányok nagyot küzdve kétszer is egyenlítettek szetthátrányból, majd a döntő játszmában már nem hibáztak, így az első mérkőzést több mint két órás csatában tudták megnyerni. Szoros mérkőzéssel folytatták a BRSE játékosai, a 3:2-es siker után következett a Vasas elleni rangadó, ahol a felek felváltva nyerték a szetteket, az utolsó felvonásban a csabai alakulat bírta jobban idegekkel és kevés hibával, bátor játékkal felőrölték a fővárosi ellenfelet.

Eredmények:
BRSE Kék–SZRSE Narancs 3:2 (-19, 11, -23, 15, 13)
BRSE Kék–Vasas Kék 3:2 (-18, 22, -23, 21, 9)

BRSE Kék: Borbola Olívia, Csicsely Ágnes, Szabolcsi Szilvia, Kincses Zsaklin, Matvon Anna, Béres Dóra, Szkaliczki Nóra, Gradinariu Médea, Gólya Enikő, Baiczer Niké, Pap Dóra, Albrecht Jázmin, Bencsik Rebeka. Vezetőedző: Nagy Attila, edző: Németh Ferenc.

Nagy Attila:  

„Hihetetlen nagyot küzdöttek ma a lányok, csodálatos két győzelem volt, alapjátékban tudtunk ma is extrát nyújtani néha, ami döntőnek bizonyult.”