Ha mindenki hozzáteszi azt, amit kell, meglesz a jó eredmény

Az Extraliga 6. fordulójában Balatonfüred helyett Budapestre, a Ludovika Arénába látogatunk, hogy összecsapjunk a Szent Benedek Röplabda Akadémiával, siker esetén pedig feljöhetünk a tabella második helyére.

A vasárnap esti csata akár főpróbája is lehetne a Magyar Kupa negyeddöntőjének, ahol szintén a SZBRA lesz az ellenfelünk, de Molcsányi Rita szerint nem ez lesz a figyelem középpontjában:

„A Kupával még senki sem foglalkozik, addig még jó pár meccsünk van. Az a része bennünk van, hogy mivel a Füred ellen kell majd továbbjutnunk, ezért is lenne jó győzni vasárnap, de nem azzal fogunk törődni, hogy bizonyos dolgokat hogyan használjunk fel később. Azért sem lehet titkolni vagy rejtegetni a dolgokat, mert a bajnokság nagyon szoros és minden mérkőzésen a győzelemre kell menni, mert aztán a későbbiekben 1-1 vereség meg tudja nehezíteni a csapat dolgát. Szerintem ők sem fognak arra fognak figyelni, hogy később a Kupában is egymás ellen küzdünk meg. Ez a meccs persze hasznos lesz azért, hogy nem ott találkozunk velük először, mert ők is rendesen kicserélődtek, alig maradtak a kezdőből tavaly óta, de most testközelből fogjuk őket látni.”

Tóth Gábor hasonlóan vélekedik, szerinte ez egy mentális harc is lesz, és fontos szempont már egy kicsit a Kupára is előre nézve, hogy ki viszi be az első ütést, azaz senki sem fog rejtegetni semmit, nyílt sisakos küzdelem lesz.
Noha a Balatonfüred jelenleg csak a 7. helyen áll a bajnokságban, megtévesztő lehet a pozíciója. A csapat győzelemmel kezdte a szezont, ám azóta sorozatban négy vereséget szenvedett és a CEV-kupából is kiesett, a Magyar Kupában viszont két ötszettes meccsen legyűrte a MÁV Előrét és így jutott a legjobb 8 közé.

A CEV-kupától mi is búcsúztunk a lengyel éllovas Bielsko-Biala által, de szerdán egy izgalmas és fordulatos rangadón visszakerültünk a győztesek útjára, miután 3:1-re diadalmaskodtunk a MEVZA-kupában az addigi listavezető Maribor fölött.

„Jó volt, ahogy reagáltunk és nem roskadtunk össze a Bielsko-Biala elleni párharc után, nem gondoltuk azt, hogy nem lennénk jó csapat. Meccsről meccsre építjük magunkat és a formánkat, a saját játékunkra kell koncentrálni, mert az összes mérkőzésnek az a kulcsa. Nem szabad sokat hibáznunk, és bár a Maribor ellen az első szettben még voltak ilyenek, utána ezeket sikerült redukálni és mindenki jól játszott”

– fogalmazott csapatkapitányunk.

Tóth Gábor azt is elmondta, hogy erőnlétben jól áll a csapat, és ez a technikai kivitelezést is meghatározza. A Maribor ellen is előjött ez a jelenség, mert bár voltak problémák az első szettben, nem történt tragédia, mert maradt erő a folytatásra. Ezt pedig tovább kell vinni, és a kétmeccses hetek miatt nincs is más választás.

Tavaly a bajnoki elődöntőben szoros csatát vívtunk a Szent Benedekkel, hiszen az első két találkozó egyaránt öt szettben dőlt el, mindkétszer a mi javunkra, a harmadikat viszont már simábban be tudtuk húzni otthon. Ahogy Molcsányi Rita is említette, ellenfelünk is sok változáson ment keresztül, tehát az a csörte nem lehet kiindulási alap, és Tóth Gábor is azt erősítette meg, hogy a saját játékunk lesz a fontos vasárnap is:

„A Balatonfüred teljesen másként játszik, mint a Maribor, de ettől függetlenül is kell az a dinamika és lendület, amit szerdán megvolt a második játszmától kezdve. Azt nem szabad magunknak megengedni, hogy arra fókuszáljunk, hogy mindenképpen nyerni kell. Azt kell szem előtt tartani, hogy megcsináljuk a munkát, és ha azt elvégezzük a megfelelő minőségben, akkor nyerni fogunk. Nem a végeredményre kell koncentrálni, hanem az adott pillanatra, és ha mindenki hozzáteszi azt, amit kell, akkor biztos, hogy meglesz a jó eredmény.”

Kezdés 19:00-kor a budapesti Ludovika Arénában, a mérkőzést Szabó Péter és Kiss Zoltán Attila vezeti, az M4 Sport+ pedig élőben közvetíti.