A DVTK ellen olyat érhetünk el, amire már egy ideje nem volt példa

Megérkeztünk az Extraliga alapszakaszának hajrájához, hiszen már csak három forduló van hátra. A 12. körben, péntek este a sereghajtó DVTK-t fogadjuk a Békéscsabai Városi Sportcsarnokban.

A mérkőzés napján lesz pontosan egy hónapja, hogy december 19-én hazai pályán legyőztük a Dinamo Zagrebet a MEVZA-kupában, azzal a találkozóval együtt így néz ki a legutóbbi öt meccsünk mérlege: győzelem, vereség, győzelem, vereség, győzelem. Azaz egy hónapja nem nyertünk egymás után kétszer, itt a remek alkalom, hogy ezt megszakítsuk. Vasárnap meggyőző játékkal nyertünk 3:0-ra a Szent Benedek Röplabda Akadémia ellen, amivel megoldottuk a továbbjutást is a Magyar Kupában, valamint új igazolásunk, Miroslava Paskova is bemutatkozott.

„Nézett már ki ez így korábban is. Nem lehet tagadni az új impulzus fontosságát, de nem is kívánok felülni erre a vonatra, mert ez megtévesztő is tud lenni. Minden játékos minden játékelemben stabil produkciót nyújtott, nem volt kiugró teljesítmény, hanem egységesen hoztunk egy masszív átlagot. Ez sok mindenre elég lehet és többször is hangsúlyoztam, hogy ettől a csapattól ez kell, egy konzisztens átlag, amivel lehet számolni. Ez az elmúlt időszakban nem sűrűn fordult elő, de Mira érkezésével új lökést kapott a csapat. Stabil játékos nemzetközi szinten is, jó szellemű, nagy munkabírású, aki a legjobb korban van. Persze egy ember nem váltja meg a világot, a csapatteljesítménynek kell jónak lennie, és ha ez megvan, akkor sikerül győzni, ahogy ezt már láthattunk a szezon elején is”

 – fogalmazott Tóth Gábor. Vezetőedzőnk hozzátette, örül, hogy rövid időn belül három mérkőzés vár a csapatra, mert szeretnék építeni a játékos-kapcsolatokat, az utolsó fordulós Vasas-meccs pedig abból a szempontból fontos, hogy egy magasan jegyzett csapattal találkozhatnak. Bizakodó, jó hangulat uralkodik a csapaton belül, mert végre pozitív élménnyel gazdagodtak a továbbjutás miatt.

A DVTK Ongropack háza táján kevésbé rózsás a helyzet. Egyrészt rengeteg sérüléssel kell megküzdeniük, ami a lehetőségeiket is behatárolja, másrészt nem is teljesít fényesen a gárda. A Magyar Kupában ugyan eljutott a legjobb nyolcig (ahol leendő ellenfelünk, a Fatum-Nyíregyháza búcsúztatta), az Extraligában viszont pont nélkül, mindössze egy nyert szettel szerénykedik az utolsó helyen. 

„A DVTK-nál példátlan sérüléshullám tizedeli a játékosállományt, a felállást illetően mi sem tudunk jósolni, és ez a felkészülést is megnehezíti. Ettől függetlenül saját magunkra kell koncentrálni most is. Korábban azért szenvedtünk a szerényebb képességű csapatok ellen, mert azt hittük, azok maguktól értetődő meccsek. Pedig erről szó sincs, sőt inkább arra kellene használni, hogy építsük magunkat, az önbizalmunkat, a játékunkat, esetleg kipróbáljunk valami újat. De ez csak akkor lehetséges, ha az alapok biztosak, ezeket a lépcsőfokokat nem hagyhatjuk ki, mert akkor hiába várjuk, hogy az erősebbek ellen csodát tegyünk” 

– utalt Tóth Gábor többek között a két csapat miskolci randevújára, amelyet bár 3:0-ra megnyertünk novemberben, az első két szettben nem volt sok köszönet és mindkettő igen szorosan alakult.

A találkozó pénteken 18:00-kor kezdődik a Békéscsabai Városi Sportcsarnokban Bátkai-Katona Ágnes és Horváth Miklós vezetésével. Jegyek még kaphatók EZEN A LINKEN.