Jön az utolsó hazai alapszakasz-mérkőzésünk!

Utolsó hazai alapszakaszmeccsünk következik vasárnap, amikor a Szent Benedek Röplabda Akadémiát fogadjuk a Békéscsabai Városi Sportcsarnokban.

Számunkra még két találkozó van hátra az Extraliga 2023/2024-es kiírásának alapszakaszából, az pedig a Vasas nyíregyházi sikerével matematikailag is eldőlt, hogy a rájátszás első fordulójában pályaelőnyt élvezhetünk, mert biztosan az első négy között végzünk. Hogy azon belül hol, az szinte biztosan csak február 3-án, az utolsó körben derül ki, a 2-3-4. helyen ugyanis rendkívül éles a küzdelem. Jelenleg miénk a 2. pozíció 24 ponttal, mögöttünk a MÁV Előre és a KNRC található, egyaránt 22-22 egységgel. 

A balatonfürediek ellen mindenképpen meg kell szereznünk a három pontot, hogy versenyben maradjunk, ráadásul az alapszakaszt Óbudán zárjuk a címvédő ellen. Az előjelek nem a legjobbak, az elmúlt bő egy héten pontot vesztettünk a DVTK ellen és Linzben is vereséget szenvedtünk, a hullámvölgyről Molcsányi Ritát és Glemboczki Zórát kérdeztük.

„Egyik meccsen tényleg nagyon jól játszunk, jó visszajelzéseket kapunk az energiáról és a játékról is, a következőn meg jön egy nagyobb pofon. Sok minden érte mostanában a csapatot, a sérülések sem kerültek el minket. Mira is megjött, vele megindult a csapat, aztán ő is kiesett, előtte Domival volt ugyanez. Rengeteg apróság volt, ami „nem is engedte”, hogy ki tudjunk jönni a hullámvölgyből, de mindenkit csak az érdekel, hogy ez minél hamarabb megtörténjen. Jó jel, hogy jönnek vissza a többiek a sérülésekből, az edzés képe is sokkal jobban fest. Az sem volt könnyű, hogy ugyanarról a posztról estek ki az emberek, egyedül Zóri maradt négyes ütőként. Folyamatosan azon dolgozunk, hogy ne legyen a játékunkban hullámvölgy, és amikor mindenki visszatér az egyre nagyobb téttel bíró meccsekre, akkor tartósan tudjuk hozni a jó teljesítményt”

– mondta csapatkapitányunk, hozzátéve, hogy a megtépázott keret miatt Tóth Gábornak is sokkal kevesebb variációs lehetősége volt az elmúlt hetekben, de ez is jobb lesz, ha visszatérnek a sérültek. Szerinte az előző, Balatonfüred elleni Magyar Kupa-visszavágóból is szerezhetnek önbizalmat, akkor nemcsak jól játszottak, de hangulat és az energia is olyan volt, ami kell az ilyen meccsekhez. Ott is nehéz helyzetből kezdtek és ebből is erőt kell meríteni, mert nem újkeletű, hogy ilyen szituációból kell kijönni. Folyamatosan dolgoznak és beszélnek arról, hogy min lehetne változtatni, ezeket kipróbálják edzésen és mentálisan is.

Glemboczki szerint ebből a szempontból is fontos a vasárnapi csata:

„Nehéz helyzetbe és hullámvölgybe kerültünk a sok sérüléssel, a vasárnapi meccs viszont jó lehet arra – azon túl, hogy a 3 pont a legfontosabb és hogy minél jobb pozícióból kezdjük a rájátszást –, hogy visszaszerezzük az önbizalmunkat és kimásszunk a gödörből. Nem egyszer megmutattuk, hogy tudunk jól játszani.”

Mindkét játékos megemlítette, hogy jó mentalitású és összetartó a csapat, nincs széthúzás vagy klikkesedés, mindent meg tudnak beszélni, és közösen keresik a megoldást arra, hogy ez, valamint az elvégzett munka miért nem mutatkozik meg az eredményekben.

„Keressük a válaszokat, hogy miért nem jön ki belőlünk a jó teljesítmény, például a DVTK ellen is 0:2 után úgy játszottunk, ahogy tudunk. Rengeteget beszélünk erről, próbálunk ez ellen tenni. Az sem lehet kifogás, hogy Linzben fiatal csapattal álltunk fel, mert így is nyerünk kellett volna, de jött egy hiba az első szett végén, amiből nem tudtunk felállni. Ezen kell javítanunk: hiba mindig van és lesz, a játék része, de nem szabad befolyásolnia a következő pontokat vagy a jövőt”

– fogalmazott magyar válogatott ütőjátékosunk, megemlítve azt is, hogy pont a fürediek ellen mutatták meg legutóbb, milyen játékra képesek valójában, és azzal a teljesítménnyel szerinte bárkit le tudnak győzni, teljesen mindegy, ki áll a túloldalon.

Kezdés 17:00-kor a Békéscsabai Városi Sportcsarnokban, a találkozót Ujházi Mónika és Varjasi Melinda vezeti. Jegyek még EZEN A LINKEN kaphatók.