Szerdán a 2–0-ért megyünk Újpestre!

Szerdán Újpesten folytatjuk az Extraliga rájátszásának első fordulóját, a célunk pedig nem lehet más, mint 2–0-s előnnyel hazajönni a három győzelemig tartó párharcban.

Vasárnap meglehetősen hektikus, de összességében meggyőző sikerrel kezdtük az UTE elleni negyeddöntőt. A 3:0-s eredmény ránézésre nem sokat árul el a találkozóról, ahol nem volt hiány hosszú pontszerző sorozatokból. Az első és a harmadik játszmát teljesen kontrolláltuk, míg a másodikban mi bírtuk jobban a kiélezett végjátékot, így tulajdonképpen abszolút megérdemelten szereztük meg a vezetést a szériában. A diadalon kívül külön öröm, hogy Cansu Aydinogullari felépült sérüléséből és egyből lehetőséget is kapott.

„A két feladó jól működik együtt, nem kényszerből cseréltem vagy mert Réka nem hozta a tőle megszokott minőséget, hanem mert úgy éreztem, hogy blokkban nagyobb stabilitás kell. Habár Cansu sérülésből tért vissza, ezt a feladatot jól oldotta meg és a csapatot is remekül mozgatta. Biztató, hogy mindkét irányító bevethető, megvan a jó értelemben vett versenyhelyzet, amit én meg is kívánok őrizni. Ugyanez vonatkozik a szélső ütőkre, jelenleg három remek formának örvendő játékosunk van ott, akiket bármikor be lehet vetni” 

– elemezte az első összecsapást Tóth Gábor, aki kiemelte a csapat vitalitását, és bár ha nem is volt tökéletes a játék – például a nyitásfogadás (nem számokban, inkább egyes játékoskapcsolatban) vagy a kialakított helyzetek értékesítése –, ezzel együtt is koncentráltnak látta a társaságot.

Ez persze csak részsiker, idegenben igencsak nehéz feladat vár ránk. A december végi ütközetet kiválóan kezdte az UTE, nemcsak az első szettet nyerte meg, de a másodikban is szinte végig vezetett, amit aztán végül megfordítottunk, és az abból szerzett lendületet végig tudtuk vinni a folytatásban. Vasárnap is izgalmasan alakult a középső felvonás, és a jól sikerült végjáték hullámát ezúttal is meg tudtuk lovagolni a harmadikban. 

„Más jellegű meccsre számítok, mint az első, egyáltalán nem lesz sima. Azt szokták mondani, hogy egy párharcban mindig a második a legfontosabb, és ezt én is osztom. Tény, hogy mindkét oldalon voltak hosszú sorozatok, de az ellenfelünknél leginkább azért, mert a visszatámadásokból nem voltunk hatékonyak, pedig megvoltak a lehetőségek, míg ők kiszorított helyzetekre voltak kényszerítve, ami jóval nehezebb” 

– vélekedett vezetőedzőnk, aki szerint nagyon fontos volt a szív, amit a második etap végén mutatott a csapat, és erre lehet szükség a fővárosban is.

Kezdés 19:00-kor az UTE Röplabda Csarnokban, a találkozót Halász Erika és Mezőffy Zsolt vezeti, a Hunvolley TV pedig élőben közvetíti.