A párharc szempontjából kritikus meccs következik

Szinte győzelmi kényszerben fogunk pályára lépni vasárnap az Extraliga-negyeddöntő 3. mérkőzésén, ugyanis a három sikerig tartó párharc 1–1-re áll az UTE ellen, azaz mindenképp meg kell védenünk a pályaelőnyünket.

Közhely, de igaz: a rájátszásban bármi megtörténhet, és általában meg is szokott történni. A meccseken és a párharcokon belül is jellemzőek lehetnek a fordulatok, a hullámvasút, a lelki töréspontok, rengeteget számít, ki hogyan kezel egy krízist és milyen gyorsan lendül át a holtponton.

Az UTE elleni csata első mérkőzését úgy nyertük 3:0-ra, hogy nekünk jóval több hosszú pontszerző-sorozatunk volt, a második szettet is ennek köszönhetően fordítottuk meg a hajrában, ami elég lendületet adott a harmadikra is.

A szerdai, fővárosi találkozón az első komolyabb sorozat viszont pont a legrosszabbkor jött a hazaiaktól: 21:24-nél három szettlabdánk volt, de a következő öt pontot az újpestiek szerezték, amivel egyrészt megfordították és behúzták a játszmát, másrészt mi egy olyan gödörbe kerültünk, ahonnan nem is tudtunk kijönni. Vasárnap viszont muszáj lesz.

„A második meccs csak a mentális tényezőkön múlt, és aztán az elemzés is bebizonyította, mennyire pontatlanok voltunk taktikai végrehajtásban. Az első szett eredménye rányomta a bélyegét a folytatásra, ami szintén nehezen emészthető, mert a legjobb csapattal is előfordul, hogy veszít szettet. A playoffban meg aztán pláne nem számít eredmény szempontjából, még az sem, ha kettőt, mert csak a győzelem a lényeg. Nem becsültük le az Újpestet és most sem tesszük, de még mindig nehezen térek napirendre afelett, hogy 3:0 lett a vége”

– értékelt Tóth Gábor.

Talán mondani sem kell, mennyire kritikus egy három győzelemig tartó, éppen 1–1-re álló párharc esetében a harmadik mérkőzés. A győztes egy sikerre kerül a továbbjutástól, a hullámot meglovagolva pedig akár a következőn dűlőre is viheti az egészet. 

Mi most a pályaelőnyt megtartásáért fogunk küzdeni, mert a lehető legrosszabb forgatókönyv az lenne, ha az UTE 2–1-es vezetéssel érkezhetne meg a szerdai, negyedik meccsre. 

„Meg kell gyújtanunk azt a bizonyos lángot és szembe kell nézni a tényekkel: mi mindig jól motiváljuk az ellenfelet, visszafelé viszont ez nem igaz. Ezzel együtt is játszanunk kell, nem bújhatunk el a felelősség elől, ezt ennek a klubnak a tagjaként senki sem teheti meg. Az utólagos okoskodás és a „mi lett volna, ha…” már nem segít, csak az, ha leszegjük a fejünket és csak a vasárnapi meccsre fókuszálunk. Ebben a szezonban eddig csak az mutatkozott hatékonynak, amikor egyik lábunkat tettük a másik után, és most arra van szükségünk, hogy bátor, agresszív játékkal, emelkedett hangulatban nyerjünk. Az atmoszférának belül és kívül is sokkal jobbnak, magabiztosabbnak kell lennie és nem őrlődhetünk a történteken. Bízom a csapatban, a stábban, magamban és azokban, akik végigkísérték a munkánkat ebben a nagyon nehéz szezonban”

– mondta vezetőedzőnk, hozzátéve, hogy a profi sport nem más, mint eredmény, és ha az nincs, az nemcsak a játékosnak vagy nekem rossz, hanem a klub minden dolgozójának és a városnak is. Úgy látja, akarni kell győzni és nem a szavak szintjén, hanem akkor kell ezért tenni, amikor eljön a pillanat. 

Kezdés 17:00-kor a Békéscsabai Városi Sportcsarnokban, a találkozót Adler László és Halász Enikő vezeti. Jegyek ITT érhetők el.