Egészségesen utazunk Székesfehérvárra a bronzcsata folytatására

1–0-s csabai vezetésről folytatódik a 2023/2024-es Extraliga bronzpárharca, de Székesfehérváron semmiképp sem lesz könnyű feladatunk az egyenlítésre pályázó MÁV Előre Foxconn ellen.

Kedden több mint kéthetes szünet után folytatódott a szezon, kulcskérdés volt, hogy mind mi, mind a MÁV Előre hogyan tudta ezt az időszakot arra fordítani, hogy túltegye magát az elődöntő által okozott csalódottságon és ezzel együtt megfelelő formába lendüljön a bronzcsatára. 

Az első felvonásra mi érkeztünk felkészültebben, legalábbis mind az első játszma, mind a 3:1-es végeredmény erről tanúskodik. Ellenfelünk érdekes kezdőcsapattal állt ki, ami minket is meglepett, de ez szerencsére a pályán nem látszott:

„A felállásukat illetően másra számítottunk, de ez sem rontott semmit a csapaton: Markovic egy nagyon stabil szélső, Matos egy atletikus, fiatal játékos, Orosz Bianka pedig a feltörekvő magyar centerek egyike. Van variációs lehetőségük, éppen ezért elképzelhető, hogy a második meccsen Pallag és Vacsi is pályán lesz. Ahogy már mondtam, a MÁV Előre rutinos, akár nemzetközi tapasztalattal is rendelkező játékosok és fiatalok egyvelege, és ez általában nem rossz recept” 

– fogalmazott Tóth Gábor, hozzátéve, hogy mind a négy keddi szett gyors volt, az is, amit mi veszítettünk el, úgyhogy semmi nincs lefutva. Úgy véli, a második meccs mindig jelzésértékű, mert adott esetben 0:2-ről nehéz visszakapaszkodni, főleg mentálisan, de pont ők azok, akik egyszer már megcsinálták idén. Ha viszont nyernek, akkor továbbra is nyílt lesz a csata. Azt látja, hogy jók az előjelek, nincsen sérültünk, mindenki edz és teszi a dolgát, úgyhogy akár még ő is rotálhat, ha szükség lesz rá.

Az első ütközet után a fehérváriak mestere, Lukasz Przybylak a kiváló nyitásainkat emelte ki, szerinte hatalmas nyomást gyakoroltunk ezzel rájuk és nem tudtak megfelelően támadni. Nem véletlen, hogy Tóth Gábor szerint is ezt kell továbbvinni.

„Ugyanúgy taktikusan kell szerválni, ez a legfontosabb, és stabilan kell fogadnunk, mert ha ez megvan, annál jobb a labdaelosztásunk és annál kreatívabban tudnak lenni a támadóink. Az első meccsen jól nyitottunk, főleg taktikailag, és ennyi elég volt ahhoz, hogy tudjunk kalkulálni védekezésben. Ezek, valamint a hazai meccsen mutatott agresszív hozzáállás kell majd, mert felszabadultabbak voltunk, mint az elmúlt időszakban. Pozitív vagyok és remélem, meg tudjuk tenni a következő lépést a bronzérem felé.”

Kezdés vasárnap 17:00-kor a Videoton Oktatási Központban, a találkozót Kiss Zoltán és Adler László vezeti, a Hunvolley TV pedig élőben közvetíti.