Az utolsó meccsen múlik minden!

Csütörtökön zárjuk a 2023/2024-es idényt, jön a MÁV Előre Foxconn elleni bronzcsata mindent eldöntő, ötödik összecsapása.

A hullámvasút elérkezett a végállomáshoz, de ebből fent is ki lehet szállni, sőt ez a cél csütörtökön. Elképesztően hektikus idényen leszünk túl, aminek a végén ott tartunk, hogy egy mérkőzés dönt arról, éremmel fejezzük-e be vagy nem. A kés már ott volt a torkunkon, hiszen szombaton a MÁV Előre otthon, Székesfehérváron már megnyerhette volna a bronzérmet, de az idei playoffban először, épp a legjobbkor sikerült idegenben meccset nyernünk, és még akkor sem estünk pánikba, amikor 0:2-ről felállt a házigazda és kiharcolta az ötödik szettet. A rövidítés behúzásával pedig megteremtettük magunknak a lehetőséget, hogy itthon vívjunk meg a harmadik helyért.

A negyedik találkozó megmutatta, hogy képesek vagyunk mentálisan is felnőni a feladathoz, ami egy ilyen kiélezett helyzetben, komoly téttel bíró, szezonzáró rangadón talán a legfontosabb tényező lehet. Tóth Gábor is erre hívta fel a figyelmet:

„Az fog dönteni, hogy ki érkezik elkötelezettebben a társai, a körülötte dolgozók, a klubja és a szurkolók iránt, és ki hozza ki magából a még benne lévő tartalékot. Aki ezen a meccsen megáll, az viszont szerintem veszíteni fog. Agresszívnak kell lenni és akarni a sikert, szükség van a jó mentális állapotra a szezon legvégén. Ez egy emelkedett pillanat és egy érzelmileg túlfűtött meccs lehet, sőt kellene, hogy legyen, hiszen lesznek olyanok, akiknek ez az utolsó itteni mérkőzésük. Ezeket az érzelmeket kell pozitív energiává átalakítani és ehhez kell elköteleződni, mindent kifacsarni, ami bennünk van”

– mondta a vezetőedző, aki azt is elárulta, hogy nincs rossz állapotban a csapat, mindenki egészséges és bevethető.

Kezdés 18:00-kor a Békéscsabai Városi Sportcsarnokban, a találkozót Szabó Péter és Halász Tibor vezeti. Jegyek még kaphatók a TIXA oldalán!

Fontos információ, hogy a mérkőzést követő ceremónia és díjátadók után, a rendezők irányítása mellett szurkolóink beléphetnek a küzdőtér területére, hogy köszöntsék a játékosokat.