Kedden már a Final Four a tét

blokkKedden este a fővárosban Közép Európai Liga mérkőzésen csap össze a Linamar – Békéscsabai Röplabda SE bajnoki címvédő alakulata és a Vasas Óbuda, majd szerdán a Kalcit Ljubljana lesz a viharsarkiak ellenfele.

 

A sorozatban még veretlen csabaiaknak év eleji célkitűzése a négyes döntő elérése volt. Ez most, elérhető közelségbe került, hiszen az utolsó előtti tornán már biztosíthatja helyét a BRSE a legjobb négy között.

 

A csabaiak egy sikeres hétvégével hangoltak, hiszen Jászberényben az első döcögősebb szett után simán tudtak nyerni, míg Gödöllőn egész egyszerűen átgázoltak ellenfelükön, így erőtől és önbizalomtól duzzadva várják a MEVZA Cup mérkőzéseket.

 

Az ellenfeleket tekintve kijelenthetjük, hogy a legnehezebb torna jön, hiszen a piros kékek erejét nem kell bemutatni, ráadásul a hazatérő válogatott center, Nagy Eszter is bevethető már náluk, míg a Bajnokok Ligájában edződő szlovén ellenfelünk az egyik legerősebb csapat a kiírásban, így bizonyára hatalmas csata várható mindkét találkozón.

 

A BRSE válogatott centere és szakmai igazgatója, így látják az esélyeket:

 

Bodnár Dorottya: „Nagyon jó magyar bajnoki meccsekkel készültünk a Vasas és a Ljubljana ellen. Mind a Jászberény, mind a Gödöllő elleni győzelem, koncentrált játék óriási segítség lehet a sikeres hétközi mérkőzésekre. A Vasas játékát ismerjük, sok új dolgot nem tudunk egymásnak mutatni. Eddig kétszer győztünk ellenük, most is ez a cél, hiszen szeretnénk olyan eredményt elérni, hogy az utolsó körtől függetlenül bejussunk a négyes döntőbe.”

 

Kormos Mihály: „Az egyesületünk célkitűzéseinek egyik fontos eleme volt, hogy jussunk be a Közép Európai Liga Final Four-ba. A mostani két meccs alatt ezt meg is tudnánk valósítani, és nem kellene várni a hónap végi Békéscsabán megrendezésre kerülő Schwechat és Maribor elleni derbikre. Nagyon szépen teljesítettünk eddig itt is. Hoztuk a kötelezőket és mellette a zágrábi bravúrral közel kerültünk a négyhez. A neheze azonban most jön. A Vasas itthon a legnagyobb riválisuk, míg a Kamnik Ljubjana az egyik legjobb csapat Közép-Európában. Legjobb játékunkra lesz szükség, ha eredményesek szeretnénk maradni. A Vasasnál Szombathelyi sérült, Nagy Eszterre kíváncsi vagyok mennyit fejlődött Amerikában. Mikor elment nagyon jó formában volt. Azzal a játékával sokat lendíthet a Vasas szekerén.

Csapatunk nagyon együtt van játékban, kondiban, mentálisan és a mi a legfontosabb a pályán kívül is. Erre lehet építeni.”

 

{jumi [*3]}