Bajnoki döntőben a BRSE!

TEVA-Gödöllői RC—Linamar-Békéscsabai RSE 2:3 (25, —18, —21, 22, —13)

NB I-es női röplabda-mérkőzés, elődöntő, 3. találkozó. Gödöllő, 500 néző. V.: Bátkai-Katona Ágnes, Mocsnik.

Gödöllő: Lutter 1, Szakmáry 30, Kalotai 8, Csengeri 21, Takács 4, Széles 5. Cs.:  Bánlaki (liberó), Nagy K., Radomszki, Lados. Vezetőedző: Horváth András.

Békéscsaba: Skayhan 6, Soós N. 15, Bodnár 14, Radonjics 14, Molcsányi R. 11, Clement 7. Cs.: Szpin (liberó), Korniss 1. Szakmai igazgató: Kormos Mihály.

Az eredmény alakulása. 1. szett: 7:8, 13:18, 17:18, 22:22. 2. szett: 5:8, 10:11, 13:18, 16:21, 18:25. 3. szett: 2:4, 7:8, 16:12, 19:19, 20:22. 4. szett: 2:5, 5:8, 9:9, 12:12, 16:15, 18:18, 24:21. 5. szett: 3:2, 6:3, 7:6, 8:10, 13:13.

A párharc harmadik mérkőzésén a hazai Gödöllőnek immár az életben maradás volt a tét, hiszen az első két találkozót a bajnoki címvédő békéscsabai csapat nyerte.

A tétnek megfelelően sok hibával kezdődött az összecsapás, ahol a szurkolóik által támogatott vendégek nyugodtak meg előbb és a szett közepére magabiztos előnyre tettek szert. Már-már úgy tűnt, hogy Molcsányiék meg is nyerik az etapot, amikor jött a gödöllői feltámadás, amelyhez kellett a csabai nyitásfogadás bizonytalansága, valamint a sorozatos nyitásrontások is. 22:22-nél egyenlőt mutatott az eredményjelző, végül a hazaiak felé billent a mérleg nyelve.

A második felvonásban fej-fej mellett haladtak a csapatok, majd az előzőhez hasonló koreográfia szerint a szett közepére sikerült komoly előnyt kicsikarni a vendég együttesnek, amelyet stabil játékkal meg is tartott Kormos Mihály gárdája.

Minden addiginál nagyobb küzdelmet hozott a harmadik játékrész. Nem játszottak jól a csapatok, de a nézők élvezték a heroikus csatát. Hol a BRSE, hol pedig a Gödöllő vezetett. A vendégek a legjobbkor, a játszma végén növeltek a csapásszámon, rendezték védekezésüket és támadásban is mindig volt. aki húzta a szekeret. A hazaiakat Szakmáry próbálta meccsben tartani, aki szorgosan termelte a pontokat, kérdéses volt, hogy meddig bírja ezt a tempót a válogatott ütő. Mindenesetre a szettet a vendégek nyerték és immár karnyújtásnyira kerültek a bajnoki döntőtől.

Azonban várható volt, hogy a hazaiak nem hagyják annyiban és próbálnak belekapaszkodni az utolsó szalmaszálba. A csabaiak vezettek pár ponttal és ezt a minimális előnyt birtokolva araszolgattak előre, mígnem a hazaiak a játékrész felénél utolérték vendégeiket, majd fordítottak és kiharcolták a döntő szettet.

Ha lehet, még a korábbiaknál is nagyobb csata folyt a pályán. A Gödöllő kezdett jobban, Kormos Mihály időkéréssel nyugtatta lányait. Sikerrel tette, hiszen fordulásnál már egy egységgel a vendégek vezettek és elléptek pár ponttal, de ismét felzárkózott a szívósan küzdő hazai együttes és hihetetlen izgalmak közepette egyenlített. Ezzel azonban el is lőtték puskaporukat Csengeriék. Ismét helyén volt a csabaiak esze és szíve, megérdemelten győztek és egy év után újra készülhetnek a fináléra.

Horváth András: – Mindenképpen ki kell emelnem a tüzet, ami a csapatot ma jellemezte és a küzdeni tudást, végre úgy dolgoztunk, ahogy az ránk jellemző, nagyon kevesen múlt! Sok sikert kívánunk a Békéscsabának! És nagyon köszönjük a szurkolók segítségét!

Kormos Mihály: – Büszke vagyok a játékosaimra, akik megint hihetetlen mélységekből harcolták ki a győzelmet. Külön köszönöm Fésüs Erzsébet és Filius István segítőim munkáját.