BRSE: A serdülők is döntőben!

Az utánpótlás csapatok közül a Békéscsabai Röplabda SE serdülői jutottak utolsóként a bajnoki döntőbe, miután az elmúlt hétvégén Tatabányán biztosították helyüket az ország legjobb hat csapata között. Ezzel a sikerrel az egyesület valamennyi korosztályban kivívta az országos döntőben való szereplés jogát, melyek közül az ifjúságiak döntőjét meg is rendezheti május 22-24. között.
Az első fordulóban három szettveszteség nélküli győzelmet aratva már fél lábbal a legjobbak között voltak a csabai fiatalok, de a biztos továbbjutáshoz egy mérkőzést még nyerni kellett Tatabányán. A nap a másik továbbjutásra aspiráló csapata a Nyírsuli ellen kezdett a BRSE.  A kiváló első szett után a lelkesebben és összeszedettebben játszó nyírségiek fordítani tudtak, majd a viharsarkiak egalizáltak, így döntő szettben dőlt el a találkozó, melyet a motiváltabb Nyírsulisok nyertek meg, visszavágva ezzel a korábbi vereségért. A nap másik két mérkőzésén aztán különösebb izgalmak nélkül nyertek Nagy Attila lányai, mindenki játéklehetőséghez juthatott és élt is vele, így a BRSE végül csoportgyőztesként jutott a május végi országos döntőbe.
Eredmények:
Budapest Bank BRSE – Nyírsuli 2-3 (16,-14,22,-18,-11)
Budapest Bank BRSE  – Tatabányai RSE 3-0 (19,23,11)
Budapest Bank BRSE  – Miskolci VSC MVSI 3-0 (12,13,13)

Békéscsabai RöplabdaSE: Oláh Blanka, Petrenkó Brigitta, Godó Panna, Gacsal Emese, Turi Inez, Kardos Gréta, Bartolák Aliz, Boskó Lili, Sajben Fanni, Varga Alexandra, Kanizsai Magdolna, Tar Julianna, Petrovszki Nikolett, Korniss Emese. Edző: Nagy Attila

Nagy Attila: Összességében szépen játszottunk az idei sorozatban. A mai napon azonban előjöttek régi hibák, beidegződések, nem tudott a csapat kellő hőfokon, kellő lelkesedéssel játszani, és ez elég nagy gond. A döntőbe jutáshoz gratulálok a csapatomnak, azonban egy hónap múlva ennél többet kell nyújtanunk, ha az álmainkat el szeretnénk érni!

osb 4