Nem lassít a BRSE, továbbra is veretlenül menetel a címvédő

boldogság 1TEVA-Gödöllői RC—Linamar-Békéscsabai RSE 0:3 (—15, —9, —17)

 

Röplabda NB I-es női mérkőzés. Gödöllő, 200 néző. V.: Szabó Zs., Kiss Z. 

 

Gödöllő: Nagy K., Takács D., Szabó A., Stefanik, Széles, Czina. Cs.: Bánlaki (liberó), Szabó B., Csengeri, Radomszki, Hornok. Vezetőedző: Horváth András. 

 

Békéscsaba: Szakmáry, Soós, Clement, Bodnár, Tálas, Matic. Cs.: Molcsányi (liberó). Vezetőedző: Sasa Nedeljkovic.

 

Az eredmény alakulása. 1. szett: 0:6, 8:11, 13:21. 2. szett: 3:8, 5:11, 7:20. 3. szett: 5:8, 11.14, 11:17, 13:23.

 

Nem a megszokott helyen csaptak össze a felek vasárnap este, hiszen az egyetemi csarnok beázása miatt a gödöllői Török Ignác Gimnáziumban került sor a Békéscsaba vendégjátékára. Mindez nem zavarta meg a vendégeket, nyoma sem volt a pénteken Jászberényben tapasztalt álmos kezdésnek. Remek rajtot vett a BRSE, 6:0-s vezetésük után Horváth András, a TEVA edzője időt is kért. A Gödöllő megkezdte a felzárkózást, de mielőtt nagyobb baj lett volna újfent magabiztos előnyre tett szert a bajnok, melynek játékát precíz mezőnymunka és pontos feladások jellemezték, így rövid idő alatt hozta az első játszmát.

 

A második szettben ott folytatta a Csaba, ahol az elsőben abbahagyta, már 8:3-ra is vezetett a gárda. Nem lassított a tempón a továbbiakban sem, a parádés nyitássorozatot, remek blokkmunkát produkáló Békéscsaba és az előbbinél is könnyebben, valóban megerőltetés nélkül alakította 2:0-ra az eredményt, a játék minden elemében felülmúlta vendéglátóját.

 

A 3. szettben hiába igyekezett a TEVA megragadni az utolsó lehetőséget, Bodnár és Matic szenzációs nyitássorozata demoralizálta Csengeriéket. A BRSE felőrölte ellenfelét és nem volt kérdés, ki nyeri a mérkőzést.

{jumi [*3]}

Ezzel folytattam egyedülálló sorozatát a békéscsabai gárda, immár a 18. mérkőzését megnyerve sorozatban. Sok ideje nem lesz a pihenésre a csapatnak, mivel kedden és szerdán Közé Európai Liga mérkőzés vár Tálasékra Budapesten. Kedden 19 órától a Vasas, míg szerdán a Bajnokok Ligájában edződő Kamnik Ljubjana lesz az ellenfél. 

 

Mestermérleg:

Horváth András: — Nem tudtunk mit kezdeni a Békéscsaba hatékony nyitásaival, olvasták a játékunkat.

Sasa Nedeljkovic: — Magas színvonalú játékkal hoztuk a mai mérkőzést, s ezzel ezen a hétvégén két idegenbeli rangadót is hozni tudtunk. Örülök, hogy maximális koncentrációval játszottunk. A játék, a taktika, amit megbeszéltünk, minden visszaköszönt a mérkőzésen.