Parádés utánpótlás szereplés Nyíregyházán!

Csabai házi döntőt hozott az OMB első fordulója.

Szombaton kezdetét vette az U13-as Országos Mini Bajnokság (OMB).

Az ország több mint 80 csapatát felvonultató bajnokságban három osztályban versenyeznek az egyesületek, az első osztály küzdelmeiben 27 gárda küzd a végső helyezésekért. A szezon nyolc tornáján szerzett helyezések pontokat érnek, és a pontverseny legjobb 12 csapata játszhatja majd az országos döntőt májusban. A BRSE címvédőként vágott neki a sorozatnak, hiszen a tavalyi szezonban nem találtak legyőzőre az egyesület fiataljai. Idén két csapattal is képviseltetheti magát a BRSE a legjobbak között. Az első erőfelmérőre Nyíregyházán került sor, ahol a két viharsarki gárda mellett a házigazdák két csapata, az MVSC 1 és a Jászberény 1 csapatai vártak a csabai lányokra.

A BRSE 1 és a BRSE 2 is hibátlanul menetelt egészen a döntőig, ahol egy magas színvonalú csatában az egyes csapat tudott diadalmaskodni.

A tornán két különdíjat is kaptak a viharsarkiak, Kuhn Alexandra és Hermeczi Bernadett vihette haza a teljesítményéért járó kupát.

Eredmények:

‘A’ csoport:

BRSE 2 – Jászberényi RK 3-0 (25,15,11)

BRSE 2 – Nxíregyháza ‘A’ 2-1 (17,12,-12)

‘B’ csoport:

BRSE 1 – MVSC MISI 1  3-0 (15,14,15)

BRSE 1 – Nyíregyháza ‘B’ 3-0 (15,4,10)

Elődöntők:

BRSE 2 – Jászberényi RK 2-0 (5,7)

BRSE 1 – Nyíregyháza ‘A’ 2-0 (17,7)

Döntő:

BRSE 2 – BRSE 1 1-2 (23,-17,-18)

BRSE1: Tóth Sára, Tuska Brigitta, Fekete Ramóna, Lázár Kamilla, Popa Gréta, Tóth Adrienn, Kuhn Alexandra, Bartolák Annabella, Matuska Orsolya, Erdei Kinga,Schneider vanessa, Hajdú Réka. Edző: Nagy Attila

BRSE 2: Hermeczi Bernadett, Gajdács Lina, Katics Kitti, Melis Zsófia, Liker Boglárka, Nagy Anna, Petrovszki Enikő,Lenkefi Lina, Makra Jázmin, Nagy Emese, Fekete Boglárka, Tóth Lilien. Edző: Fésüs Erzsébet

Nagy Attila: Izgultak a lányok, nagyon, hiszen ennek a csapatnak ez volt így együtt az első közös tornája. nagy a bizonyítási vágy a lányokban, ez néha rányomta a bélyegét a játékra, de amikor csak a röplabdára tudtak figyelni, akkor megcsillantottak abból valamit, amit szeretnék elérni ebben a szezonban.

Fésüs Erzsébet: Kiváló első torna volt számunkra, nem vagyunk egy magas csapat, de amit mezőnyvédekezésben és nyitásban bemutattunk az nagyon szép volt. Gratulálok a lányoknak, remélem a következő időszakban is ilyen lelkesen fognak dolgozni a céljainkért.